Kültür-SanatManşet

Mersin Anadolu Kültürleri Korosu ve Orkestrası’nın ilk konseri Galatasaray Meydanı’nda

0

Mersin’de Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü, Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) ile Kiliseler Korosu bir araya gelerek Mersin Anadolu Kültürleri Korosu ve Orkestrası’nı kurdu. Yaklaşık 150 kişiden oluşan koro ve orkestra, ilk konserini 3. Mersin Narenciye Festivali kapsamında 17 Kasım Cumartesi günü saat 13.00’te Kültür Park Galatasaray Meydanı’nda verecek.

Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü Aşkın Günay, yaptığı açıklamada, Mersin’de birarada yaşayan farklı din, mezhep ve kültürleri paylaşan insanların müziklerini sahneye aktarmak üzere Mersin Anadolu Kültürleri Korusu ve Orkestrası’nı kurduklarını bildirdi. Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü, MDOB ve Mersin Kiliseler Korosu’nun bu oluşum için harekete geçtiğini ifade eden Günay, bu süreçte Mersin’in tüm dinamiklerinden destek gördüklerinin altını çizdi.

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, koro ve orkestranın kurulması için kendilerine cesaret verdiğini dile getiren Günay, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever’in de kendilerini ziyaret ederek, gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirttiğini aktaran Günay, “Ticaret Borsası da sponsorumuz oldu. Dolayısıyla Mersin’in bütün değerleri bize destek verdi. Herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İlk konserlerini 3. Mersin Narenciye Festivali kapsamında 17 Kasım Cumartesi günü saat 13.00’te Kültür Park Galatasaray Meydanı’nda vereceklerini söyleyen Günay, “Mersin’de bir arada yaşayan farklı din, kültür ve mezheplerden oluşan insanlarımızın kültürlerinin müziklerini sahneye yansıtacağımız muhteşem bir konser ile değerli halkımızın huzuruna çıkacağız. Konserde, halkımız tarafından çok bilinmeyen Sadettin Kaynak’ın ‘Mandalina,Portakal’ adlı eserini de seslendireceğiz. Mersin’de insanlar barış, kardeşlik ve hoşgörü içerisinde yaşamaktadırlar. Mersin bir hoşgörü kentidir. Biz de farklı müzik gurupları olarak aynı amaç doğrultusunda toplandık. Mersin, gurur duyacağı bir müzik topluluğuna sahip olacaktır” diye konuştu.

Günay, Mersin Anadolu Kültürleri Korosu ve Orkestrası’nın koro şefliğini Fatih Oral ve Aytuğ Ülgen’in yaptığını kaydederek, Mersin halkını konsere davet etti.

(Agos, Haberfx.net)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.