ManşetEditörün SeçtikleriYeşil Duyurular

Tanık olduğunuz ekolojik yıkım hakkında bize yazın

0

Belki bir gün balkonunuzda otururken çocukluğunuzun geçtiği parkta ağaçların kesildiğini fark ettiniz ve buna tepki göstermek istediniz. Ya da yaşadığınız şehirde yeni bir maden projesi gerçekleştiriliyor ve yaşam alanınızın tehdit altında olduğunu düşünüyorsunuz.

Belki de tanık olduğunuz şey hayvan dostlarımıza karşı bir hak ihlali, denizlere karışan kirlilik, yanan veya yakılan bir orman, zehrini soluduğumuz havaya karıştıran bir termik santral…

Bize yazın

Ekolojik yıkım her geçen gün daha da şiddetlenerek devam ediyor. Bu sebeple çevremizde olup bitenleri gözlemlemeye ve bilgi paylaşımına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.

Her zaman doğadan ve yaşamdan yana taraf olmayı kendisine gaye edinen Yeşil Gazete olarak size bir çağrımız var: Tanık olduğunuz ekolojik yıkım hakkında bize yazın.

Yakın zamanda böyle bir ekolojik yıkıma tanık olduysanız bize aşağıdaki üç adımı uygulayarak ulaşabilirsiniz:

1-Belgeleyin

  • İşlemin yapıldığı bölgeden yatay formatta fotoğraf ve video çekin.
  • Eğer varsa yapılan işleme dair tutulan belgeyi ekleyin. Bu konuya göre CİMER yoluyla yapılan bilgi edinme başvurusuna gelen cevap veya proje dosyası olabilir.

2- Açıklayın

  • Ekolojik yıkım ile karşı karşıya olan bölgenin neresi olduğunu detaylı bir şekilde yazın.
  • Olay ile ilgili kendi düşüncelerinizi yazmayı unutmayın. Bu, sizin için neden önemli ve neden yapılmaması gerektiğini düşünüyorsunuz?

3-Gönderin

  • Hazırladığınız dokümanları bize [email protected] üzerinden gönderebilirsiniz.
  • Gerekli olduğu durumda size ulaşabilmemiz için bir irtibat numarası eklemeyi unutmayın.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.