Doğa MücadelesiEkolojiManşetVideo

Akbelen, YK Enerji’nin madeni için patlatılan dinamitlerle toz içinde kaldı

0

Muğla, Milas‘a bağlı İkizköy‘deki Akbelen Ormanı‘nın çevresinde dinamitler patlatılıyor. Zeytinliklerin yanı başındaki Akbelen’de LİMAK ve IC-İçtaş iştiraki YK Enerji’nin termik santraline linyit kömürü çıkarılması için patlatılan dinamitler, bölgedeki doğal yaşamı altüst ediyor. Bölgede yaşayan yurttaşların ise patlatmalardan dolayı evleri sarsılıyor.

Akbelen‘de nöbet tutan isimlerden Tatar’ın aktardığına göre; 16 Nisan 2024, patlamaların en yoğun yaşandığı gündü. Akbelen direnişçilerinden Ahmet Tatar, alanda nöbet tutarken yaşananları şöyle aktardı:

“20’den fazla patlama gerçekleştirdiler. Çok yoğun toz kütlesi Akbelen yerleşim alanının üzerine çöktü. Bazı patlamaları yakınımda gerçekleştirdiler. Yeterli güvenli alanlar oluşturmak zorunda olmalarına rağmen bilinçli olarak patlamaları yaptılar. Hiçbir uyarı, ikaz, alarm vermeden patlama yapıyorlar ve bu duruma müdahale etmesi gereken Jandarma bu usulsüz ve çok tehlikeli durumu izliyor. Köylüler çok ciddi yaşamsal risk altında. Ve maalesef meydana gelecek ölümü/ölümleri izlemek için bekliyoruz…”

You may also like

Comments

Comments are closed.