Kültür-SanatManşet

43. İstanbul Film Festivali 17 Nisan’da perdeleri açıyor

0
İstanbul Film Festivali

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 43. İstanbul Film Festivali, 17 Nisan’da başlıyor.

132 uzun metrajlı ve 12 kısa metrajlı filmi sinemaseverlerle buluşturacak olan festival, dünya sinemasının en yeni örnekleri, unutulmaz kült yapıtlar, usta yönetmenlerin yanı sıra genç yeteneklerin son çalışmalarını da izleyici karşısına çıkarıyor. Festival, Türkiye ve dünya sinemasından seçkin ve ödüllü yapımları, özel gösterimleri, dünyaca ünlü yıldızları ve usta yönetmenleri bir araya getirecek.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da  festival kapsamında sinemaya emek vermiş değerli isimlere Sinema Onur Ödülleri takdim edilecek. Bu yılki ödüller; toplumsal meselelere ışık tutan filmlerdeki performanslarıyla tanınan usta oyuncu Meral Orhonsay ve sinemaya dair akademik çalışmaları, yönetmenlik ve senaristlik başarılarıyla tanınan Engin Ayça‘ya verilecek. Ödül töreni, festivalin açılış gecesi olan 16 Nisan’da gerçekleştirilecek.

Festival bu yıl, dünya sinemasının önemli isimlerinden Wim Wenders ve Koji Yakusho‘yu İstanbul’da ağırlayacak. Wenders, festival kapsamında üç filminin gösterimini yapacak ve bir sohbette sinemaseverlerle buluşacak.

Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıldönümü vesilesiyle festivalin özel konuğu olacak Koji Yakusho ise filmografisinden dört önemli filmiyle festival programında yer alacak. Her iki sanatçıya da filmlerinin gösterimleri öncesinde festivalin Sinema Onur Ödülü takdim edilecek.

İstanbul Film Festivali

Festival filmleri, Beyoğlu ve Kadıköy’ün yanı sıra Şişli‘deki mekanlarda sinemaseverlerle buluşacak. Beyoğlu’ndaki Atlas 1948, Beyoğlu Sineması, Şişli’de CineWAM Premium+ City’s Nişantaşı ve Kadıköy Sineması ile Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi, festivalin gözde mekanları arasında. Ayrıca, bu yıl festivalin bir yeniliği olarak, Beyoğlu Sineması ve Sinematek/Sinema Evi’nde yapılacak gösterimlerde yerler numarasız olacak.

İstanbul Film Festivali, Dünya Festivalleri’nden Genç Ustalar’a, Mayınlı Bölge’den Antidepresan’a ve Musikişinas’a kadar 15 farklı bölümde zengin bir içerik sunuyor. Sinemaseverler, festival boyunca müzikten drama, komediden belgesele kadar geniş bir yelpazede filmleri keşfetme fırsatı bulacak. Özellikle, müzik ve sinemayı bir araya getiren Musikişinas bölümü, müzik dünyasının ikonik isimlerinin konser filmlerini ve özgün hikâyelerini izleyiciye sunacak.

Festival hakkında daha fazla bilgi ve program detayları için İstanbul Film Festivali’nin resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları takip edilebilir.

İstanbul Film Festivali biletleri ne kadar?

  • Hafta içi 11.00 seansları festival başlayana kadar 90 TL.
  • Hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00 ) 120 TL, Eczacıbaşı Genç Bilet ile öğrencilere yalnızca 20 TL.
  • Hafta içi 19.00 ve hafta sonu (11.00, 13.30, 16.00, 19.00) tam 120 TL, Eczacıbaşı Genç Bilet ile öğrencilere 20 TL.
  • Tüm 21.30 seansları 150 TL.

65 yaş ve üzeri sanatseverlerin tüm seanslara yüzde 25 indirim hakkı bulunuyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.