Kültür-Sanat

Bisiklet belgeseli başlıyor: Velosipet ile bir Cevelan

0

Ekim ayında Bursa ve İstanbul’da çekimleri yapılan Velosiper ile bir Cevelan belgeseli yayınlanmaya başlıyor. Cevelan, 1890’larda yapilmis bir bisiklet yolculugunu anlatiyor.

Belgesel, TRT-Haber kanalında yayınlanacak. Yayınlanma saati ise saat 09.15. İlk bölümü bu cumartesi yayınlanan belgeselin, tekrarı da pazar günü yine aynı saatte olacak.

Belgeselde, 120 yıl önce Ahmet Tevfik Bey ve arkadaşının bisikletle İstanbul-Bursa arasında yaşadığı maceralar anlatılıyor. Ahmet Tevfik’in o gezisinde tuttuğu notlardan yararlanılarak İstanbul’da başlayan çekimler Mudanya, Bursa ve İnegöl’de devam edip Yenişehir’de son buldu. TRT Haber tarafından hazırlanan Seyyahların İzinde adlı belgeselin 3’üncü bölümü olan Velosipetle Bir Cevelan belgeselinde İstanbul Şehir Tiyatrosu oyuncusu Ayhan Şener, Nilüfer Kent Konseyi Tiyatro Yönetmeni Orkun Yağcı, Aydan Çelik ve Bursa Bisiklet ve Doğaseverler Derneği Başkanı Ertan Ayçetin bisikletleriyle rol aldılar. Çekimlerde ayrıca Yenişehirli yaşlılarla, çocukluk günlerinde bisikletleriyle yaşadıkları maceralarla ilgili söyleşi de yapıldı.

You may also like

Comments

Comments are closed.