Zeytinli Rock Fest’in iptaline yapılan itiraz da reddedildi: Seferihisar Belediyesi talip oldu

Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı'nın dün "vatandaşların yoğun şikayetleri ve toplum huzurunun korunması" gibi gerekçelerle Zeytinli Rock Festivali'ni yasaklamasına dair yapılan itiraz reddedildi. Seferihisar Belediye Başkanı, 'festivale seve seve ev sahipliği yapmaya talip olduklarını' söyledi.

Dün Zeytinli Rock Festivali‘nin “yoğun şikayetler ve kamu güvenliğinin korunması ” gerekçeleriyle iptal edilmesine ilişkin Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı‘na yapılan itiraz reddedildi.

BBC Türkçe‘nin aktardığına göre festival organizasyonunun yaptığı yazılı açıklamada “Gençlerimizden birkaç günlük mutluluğu esirgeyenler şunu asla unutmasın ki; Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği Türk Gençliği gericiliğe ve karanlığa asla prim vermeyecektir” denildi.

Öte yandan İzmir Seferihisar Belediyesi Başkanı İsmail Yetişkin, yasaklanan festivale talip olduklarını söyledi.

Festivalin organizasyon şirketini de etiketleyerek attığı tweet’te Yetişkin, şöyle dedi:

“Zeytinli Rock Festivali’nin “kamu güvenliği” gerekçesiyle iptal edilmesi kabul edilemez. Festivale Seferihisar’da seve seve ev sahipliği yapmaya talibiz! Gençlerimizi ve rock müzikseverleri böylesine değerli bir etkinlikten mahrum etmemek için elimizden geleni yapmaya hazırız. ”

2005 yılından beri her sene Balıkesir‘de gerçekleşen ve rock müziğin önemli festivallerinden biri haline gelerek gelenekselleşen Zeytinli Rock Festivali, İlim Yayma Cemiyeti tarafından hedef gösterilmesinin ardından Burhaniye Kaymakamlığı tarafından yasaklanmıştı.

Kaymakamlık, 17-21 Ağustos’ta gerçekleşmesi yapılması planlanan festivali yasaklama gerekçesi olarak, “Vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak, kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir” ifadlerin kullanmıştı.

Festivalde sahne alacak sanatçılardan ve kamuoyundan karara hala tepki yağıyor.

Sahne alacak gruplardan Moğollar, “Engellenmeye çalışılan bir festival değil, memleket gençliğinin özgürlüğü ve tercih hakkıdır” derken, Mor ve Ötesi grubu da tepkisini şu sözlerle paylaştı:

“Bu ülkenin fikri hür vicdanı hür gençleri, dünyadaki bütün akranlarının sahip olduğu her şeye fazlasıyla layıktır. Bu yaz, yasakçılığın son yazıdır. Birlikte şarkılar söyleye söyleye bu deli gömleğini yırtıp atacağız. Müzik yasaklanamaz.”

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Adalar imar planının yürütmesi durduruldu

İstanbul 8. İdare Mahkemesi, Adalar'ı 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' ilan ederek yetkiyi İBB'den alan Çevre Bakanlığı'nın, bölgeyi ranta açacak imar planının yürütmesini durdurdu.

Irak, kadınlar için ‘cinsel rüşt’ yaşını dokuz’a düşürmeye hazırlanıyor

Irak'ta muhafazakar Şii partilerin ağırlıkta olduğu iktidar koalisyonu, yasal evlilik yaşının düşürülmesinin yanı sıra kadınların boşanma, velayet ve miras haklarını da ortadan kaldırmayı hedefliyor.

COP’un 29 yılı: Krizler, hedefler, taahhütler, hayal kırıklıkları…

1995'te Berlin'de başlayan ve bugüne dek 29 kez toplanan iklim zirveleri'nin tarihi dirençler, engellemeler, hayal kırıklıklarının yanı sıra Kyoto Protokolü, Paris Anlaşması gibi önemli dönemeçlere de sahne oldu.

COP29 başladı: Paris Anlaşması için ‘hakikat anı’

Bu yıl Bakü'de düzenlenen ve dünyanın önemli liderlerinin katılmadığı COP29'un en önemli gündem maddesi, savunmasız ülkelere yönelik fonların artırılması olacak.

Kazdağlarını savunmak ve kurumların sessizliği: Yeni toplumsallık

'Üzerinde düşünülmesi gereken, neoliberal pratiklerle frenlenmiş toplumsal dinamik ve mekanizmaların baskı ve zor araçlarıyla kuşatıldığı şartlarda nasıl bir direnişin örülebileceğidir.'

EN ÇOK OKUNANLAR