İfade ÖzgürlüğüKültür-SanatManşet

Zeytinli Rock Fest’in iptaline yapılan itiraz da reddedildi: Seferihisar Belediyesi talip oldu

0

Dün Zeytinli Rock Festivali‘nin “yoğun şikayetler ve kamu güvenliğinin korunması ” gerekçeleriyle iptal edilmesine ilişkin Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı‘na yapılan itiraz reddedildi.

BBC Türkçe‘nin aktardığına göre festival organizasyonunun yaptığı yazılı açıklamada “Gençlerimizden birkaç günlük mutluluğu esirgeyenler şunu asla unutmasın ki; Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği Türk Gençliği gericiliğe ve karanlığa asla prim vermeyecektir” denildi.

Öte yandan İzmir Seferihisar Belediyesi Başkanı İsmail Yetişkin, yasaklanan festivale talip olduklarını söyledi.

Festivalin organizasyon şirketini de etiketleyerek attığı tweet’te Yetişkin, şöyle dedi:

“Zeytinli Rock Festivali’nin “kamu güvenliği” gerekçesiyle iptal edilmesi kabul edilemez. Festivale Seferihisar’da seve seve ev sahipliği yapmaya talibiz! Gençlerimizi ve rock müzikseverleri böylesine değerli bir etkinlikten mahrum etmemek için elimizden geleni yapmaya hazırız. ”

2005 yılından beri her sene Balıkesir‘de gerçekleşen ve rock müziğin önemli festivallerinden biri haline gelerek gelenekselleşen Zeytinli Rock Festivali, İlim Yayma Cemiyeti tarafından hedef gösterilmesinin ardından Burhaniye Kaymakamlığı tarafından yasaklanmıştı.

Kaymakamlık, 17-21 Ağustos’ta gerçekleşmesi yapılması planlanan festivali yasaklama gerekçesi olarak, “Vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak, kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir” ifadlerin kullanmıştı.

Festivalde sahne alacak sanatçılardan ve kamuoyundan karara hala tepki yağıyor.

Sahne alacak gruplardan Moğollar, “Engellenmeye çalışılan bir festival değil, memleket gençliğinin özgürlüğü ve tercih hakkıdır” derken, Mor ve Ötesi grubu da tepkisini şu sözlerle paylaştı:

“Bu ülkenin fikri hür vicdanı hür gençleri, dünyadaki bütün akranlarının sahip olduğu her şeye fazlasıyla layıktır. Bu yaz, yasakçılığın son yazıdır. Birlikte şarkılar söyleye söyleye bu deli gömleğini yırtıp atacağız. Müzik yasaklanamaz.”

You may also like

Comments

Comments are closed.