İliç FaciasıManşetTürkiye

İliç’te bir işçinin cenazesine daha ulaşıldı

0
İliç

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, X üzerinde yayınladığı mesajında Erzincan İliç’teki Çöpler altın madeninde 13 Şubat’ta gerçekleşen yığın kaymasının ardından toprak altında kalan dokuz işçiden birinin daha cenazesine ulaşıldığını söyledi.

Alparslan Bayraktar yayınladığı mesajda, “Erzincan İliç’te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden arama çalışmaları neticesinde bu sabah bir işçi kardeşimize daha ulaştık. Kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Tüm canlarımıza ulaşana kadar yoğun çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Sabırlı Deresi bölgesinde ulaşılan cenazenin maden işçilerinden Adnan Keklik’e ait olduğunu belirterek, aileye başsağlığı diledi.

13 Şubat’ta madendeki milyonlarca metreküp yığın liçinin kayması sonucu 9 işçi toprak altında kalmıştı ve ilk olarak 5 Nisan’da işçilerden Uğur Yıldız‘ın cenazesine ulaşılmıştı.

İliç faciası Meclis’te araştırılacak

DHA’nın aktardığına göre, İliç’te yaşananların tüm yönleriyle araştırılması ve ileride benzeri kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu üye seçimine dair karar bugün (19 Nisan’da) Resmi Gazete‘de yayımlandı.

Meydana gelen olayın tüm yönleriyle araştırması ve gelecekte benzer durumlara karşı önlem almak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’na üye seçimi tamamlandı. Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Komisyon Başkanvekili AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Çoşkunyürek, Komisyon Sözcüsü MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Katip ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül olarak belirlendi ve üyeler şöyle sıralandı:

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz.”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.