ManşetTürkiye

Tokat’ta art arda depremler oldu

0
deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada dün (18 Nisan’da) saat 18:11’de merkez üssü Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ardından 21:43’te 7 kilometre derinlikte 4.0 büyüklüğünde, saat 22:31’de 5.89 kilometre derinlikte 4.4 büyüklüğünde, saat 00:09’da ise 4.1 büyüklüğünde olmak üzere dört deprem daha meydana geldi.

DHA‘nın aktardığına göre depremler Tokat’ın yanı sıra sarsıntı Çorum, Ordu, Kırşehir, Samsun, Amasya, Sivas, Yozgat, Kayseri, Ankara ve Kırşehir‘den de hissedildi.

Bir kişinin etkilendiği depremle ilgili AFAD’dan yapılan açıklamada Tokat’ta 2 konut, 5 ahır ve 2 minarenin; Yozgat’ta ise 2 katlı bir binanın yıkıldığı, 8 köyde küçük çaplı hasarlar meydana geldiği belirtildi.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Şu an Sulusaray ilçesine gidiyoruz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz bölgede gerekli çalışmaları yapıyor” dedi. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, depremin kent merkezinde de çok şiddetli hissedildiğini bildirdi.

AFAD Başkanlığı tarafından yapılan bir başka açıklamada ise, “Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapın. Resmi birimlerin uyarılarını takip edin” uyarısı yapıldı.

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından il genelinde okullar bir gün tatil edildi. Evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar için misafirhaneler ve spor salonları açıldı. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Yaşadığımız depremin ardından eğitim kurumlarına bir gün ara verilmesine karar verdik. Ayrıca evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlarımız için, misafirhane, yurt ve spor salonları hazırlandı. Kendilerini buralarda misafir edeceğiz. Devlet olarak vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçları noktasında yanlarındayız” dedi.

İzmir’de de 4,5 büyüklüğünde deprem oldu

Öte yandan Ege Denizi‘nde merkez üssü İzmir‘in Seferihisar ilçesi açıkları olan 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Samos Adası’na 12 km uzaklıkta gerçekleşen deprem, Yunanistan adalarından da hissedildi.

AFAD verilerine göre, saat 11.00’de gerçekleşen deprem, yerin 6,97 kilometre derinliğinde oluştu. İlk belirlemelere göre, deprem sonrası herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.