ManşetMedya-İnternet

Türkiye’de basın özgürlüğü: Kızmaz gözaltına alındı, Pehlivan cezaevine gönderildi

0

Geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi‘nin basın çalışanlarını ve gazetecileri hedefe alan “sansür yasası”nın üç yıla kadar hapis cezası getiren maddesinin iptali talebini reddetmesi tepki uyandırmıştı. Heyetin talebi görüştüğü AYM binasının önünde nöbet tutan gazeteciler, kararın basın özgürlüğünü tehdit ettiğini belirtmişti. Karardan günler sonra bugün de Gazeteci Mehmet Kızmaz, seçim sonuçları ve deprem sürecinde sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Gazeteci Barış Pehlivan ise dosyasına bakan hakimin, Pehlivan’ın avukatlarının yazılı savunmasını okumadığı için yeniden cezaevine gönderildi. Barış Pehlivan’ın duruşması 16 Kasım’a erteledi.

‣Gazeteciler sansür yasasını görüşen AYM’nin önünde

Gazeteci Kızmaz, gözaltına alındı

Mehmet Kızmaz, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı‘nın başlattığı bir soruşturma kapsamında Batman‘ın Hasankeyf ilçesinde gözaltına alındı. Kızmaz hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” iddiasıyla soruşturma başlatıldığı ve yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Kızmaz, seçim sonuçları ve deprem sürecinde sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Kızmaz, Batman İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

Gazeteci Pehlivan’ın duruşması ertelendi: Bunun adı hukuk değil

Gazeteci Barış Pehlivan’a “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlamasıyla açılan davanın duruşması bugün Çağlayan Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Denetimli serbestlik hakkından yararlandırılmayan Barış Pehlivan üç aydır Maltepe Açık Cezaevi’nde tutuluyor.

Gazeteci Barış Pehlivan’ın tahliye talebi reddedildi

Hakim, Barış Pehlivan’ın avukatlarının yazılı savunmasını okuyacağı gerekçesiyle duruşmayı 16 Kasım’a erteledi. Pehlivan duruşma çıkışında hakimin karar vermemesine isyan etti:

“Bir hakim aylar önce UYAP’a konulan dosyaları okumadığını bahane ederek beni tekrar cezaevine gönderiyor. Bomboş bir dosya ben tekrar yarın cezaevine döneceğim bunun adı hukuk değildir. Bunun adı vicdan değildir.”

Gazeteci Cengiz Erdinç de gözaltına alındı
‘Adliyedeki rüşvet iddialarına soruşturma haberimize erişim engeli’ haberimize de erişim engeli geldi
Gazeteci Dinçer Gökçe de gözaltına alındı: Gerekçe Şardan’la aynı
Tolga Şardan hakkında tahliye kararı
bianet editörü Evrim Kepenek’e de ‘dezenformasyon’ soruşturması açıldı
Bir ‘dezenformasyon’ soruşturması da Birgün muhabirlerine…
Üç ay sonra hakim karşısına çıkan Merdan Yanardağ için tahliye kararı
RTÜK’ten Halk TV’ye beş kez program durdurma ve para cezası
Gazeteciye saldıran belediye başkanı korumalarına tahliye: Kimsenin can güvenliği yok
Hastane yatağından cezaevine: Gazeteci Elif Akkuş tutuklandı
Gazeteci Kalafat ve Akgül’ün davası görüldü: bianet’in haber sitesi olup olmadığı araştırılacak

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.