İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

Gazeteci Barış Pehlivan’ın tahliye talebi reddedildi

0

Maltepe Açık Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Barış Pehlivan‘ın denetimli serbestliğin önü açık olmasına rağmen tutukluluğu devam ediyor. Pehlivan adına, İnfaz Hakimliği kararına yapılan itiraz da bir kez daha reddedildi.

Pehlivan’ın avukat Hüseyin Ersöz, ret kararını sosyal medya hesabından paylaştı:

Hukuken bir engel yok

“Gazeteci Barış Pehlivan adına İnfaz Hakimliği Kararına yaptığımız itiraz Silivri Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

Temmuz ayında yürürlüğe giren “yeni infaz düzenlemesi” ile hakkında Denetimli Serbestlik Kararı verilmesinin önünde hukuken bir engel olmamasına karşın, Gazeteci Barış Pehlivan, Maltepe Açık Cezaevi’nde tutulmaya devam ediliyor.

Bu Karara karşı da Kanun Yararına Bozma ve AYM Bireysel Başvuru süreçlerini başlatacağız ancak Denetimli Serbestlik Kararının Kaldırılmasına gerekçe gösterilen davanın kasım ayındaki duruşmasında, beraat kararı çıkmaz ise Barış Pehlivan 2024 yılı Mart ayına kadar cezaevinde kalmaya devam edecek.”

Pehlivan: Hangi çeteye gireyim?

Barış Pehlivan da bugün Cumhuriyet’te yayımlanan yazısında Adalet Bakanı‘na seslendi:

“Benim de hakkım olan denetimli serbestlikten yararlanmam için Maltepe Cezaevi’nde hangi yetkiliyle görüşmem gerekiyor?

Koskoca başsavcı yalan söylemez ya, yargıda çeteler varmış! Öyleyse, benim özgürlüğüme kavuşmam için tam olarak hangi çeteye mensup olmam lazım?”

You may also like

Comments

Comments are closed.