İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

bianet editörü Evrim Kepenek’e de ‘dezenformasyon’ soruşturması açıldı

0

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bianet’in kadın-LGBTİ+ haberleri editörü Evrim Kepenek hakkında da soruşturma başlattı.

Savcılık, ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma (TCK 217/A)’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik (TCK 216)’ suçlamasıyla Kepenek’i ifadeye çağırdı.

bianet’in aktardığına göre, Kepenek, bugün Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) avukatı Beste Çelik ile birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi Basın Suçları Soruşturma Bürosu‘na gitti.

Dosyayı inceleyen Kepenek ve Çelik, savcının toplantıya gitmesi nedeniyle ifade veremeden geri döndü. İki isim yarın yeniden savcılığa giderek ifade verecek.

Gazeteci Tolga Şardan, ‘MİT’in yargı raporu’ haberi nedeniyle tutuklandı
Gazeteci Dinçer Gökçe de gözaltına alındı: Gerekçe Şardan’la aynı
Gazeteci Cengiz Erdinç de gözaltına alındı
Bir ‘dezenformasyon’ soruşturması da Birgün muhabirlerine…

Soruşturma deprem paylaşımına

Soruşturma dosyasında Evrim Kepenek’e yöneltilen suçlama 6 Şubat Depremleri sonrasında yaptığı bir paylaşımla ilgili.

Kepenek 15 Şubat’ta X’te bir video paylaşmış ve “Maraş Pazarcık’ta yardım çadırlarına jandarma el koymuş, ‘tüm yardımlar AFAD üzerinden yapılacak’ denmiş. Güncelleme: Alandaki birçok yardım çadırına el konuluyormuş” diye yazmıştı.

Sosyal medya hesabından “Biz gazeteciyiz. Çiçek böcek yazalım istiyorlar” diyen Kepenek, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bugün ifade vermek için adliyeye gittiğimizde hakkımda geçen hafta yakalama kararı çıkartıldığını öğrendim. ‘Gelmeseydiniz yarın Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne zorla getirilmeniz için talimat yazılacaktı, dediler. Halbuki bana ifade vermemle ilgili bir tebligat gelmedi.  Avukatımla dosyayı inceledik. ‘Savcı bey müsait olunca sizi alacak’ dediler. Ancak ifade vermeye hazır olduğumuzu söyleyince ‘Savcının acil toplantısı çıktı. Sizi alamayacağız’ diyerek geri gönderdiler. Yarın tekrar gideceğiz.”

You may also like

Comments

Comments are closed.