İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

Gazeteci Cengiz Erdinç de gözaltına alındı

0

T24 yazarı Tolga Şardan’ın tutuklanmasıhalktv.com.tr sorumlu yazı işleri müdürü Dinçer Gökçe’nin gözaltına alınıp serbest bırakılmasının ardından,  bugün de Kısa Dalga yazarı Cengiz Erdinç gözaltına alındı.

Erdinç’in Avukatı Vural Ergül, Tolga Şardan’ın dün tutuklanmasına da atıfta bulunarak, “Gazeteciler artık tekzip edilmek yalanlanmak yerine tutuklanıyorlar” dedi.

Balıkesir Ayvalık’taki evine giden polisin cep telefonu ve bilgisayarına el koyduğu Erdinç, Tolga Şardan’ın tutuklanmasına gerekçe gösterilen MİT’in yargı raporuyla ilgili paylaşım yapmış ve  şunları yazmıştı:

“MİT durup durup Erdoğan’a rapor hazırlamıyor. 11 Aralık 2020’de MİT’te organize suçla ilgili bir birim kuruldu. Peker‘in açıklamalarıyla başlayan süreç de dahil pek çok olay ve operasyon bu birimle ilişkili. En az iki aydan beri Ankara’da yedi sekiz savcının çalıştığı ‘operasyonların anası’ diyebileceğimiz bir büyük hazırlık var. Bunu özellikle Bakırköy Adliyesi’ni işaret ederek defalarca telaffuz ettim, bazı mahalli idarelere, icra dairelerine kadar uzanan bir soruşturma. Çağlayan ve Bakırköy’den hiç söz etmeyen İsmail Uçar‘ın dilekçesinin de bu noktada bu soruşturmalara ön almak için basına sızdırıldığını düşünüyorum. Yerel seçimler öncesi muhtemel operasyonun yıldızı kim olacak? Burada herkesin bildiği ama kimsenin sesini çıkarmadığı akçalı işler, asansör meseleleri, televizyon kanalları önlerine konduğunda Yerlikaya güzellemelerini ve o yenilen hurmaları hatırlamak gerekir.

Cengiz Erdinç, Ayvalık’tan Ankara‘ya götürülüyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.