ManşetMedya-İnternet

Gazeteciye saldıran belediye başkanı korumalarına tahliye: Kimsenin can güvenliği yok

0
Fotoğraf: Görüntüler Sinan Aygül'ün darp edildiğinin görüldüğü kamera kayıtlarından alınmıştır.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Gazeteci Sinan Aygül‘ün, belediyedeki usulsüzlük haberleri sonrası Aygül’e saldıran Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani‘nin iki koruması hakkında tahliye kararı verildi. Aygül, kararın ardından artık kimsenin can güvenliğinin olmadığını belirtti.

Tatvan’da 17 Haziran’da AKP’li Tatvan Belediye Başkanı Geylani’nin silahlı iki korumasının saldırısına uğrayan Aygül, ağır yaralanmıştı. Polis Engin Kaplan ve koruma görevlisi Yücel Baysalı hakkında açılan “Kasten yaralama” davasının duruşması Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mezopotamya Ajansı‘nın aktardığına göre; duruşmaya çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, gazeteci ve avukat katıldı. Sanıklar Kaplan ve Baysalı tutuldukları Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, Sinan Aygül ve avukatları da duruşmada hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Aygül’ün kendilerine ve Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiğini, Aygül’ün kendilerine saldırdığını iddia etti.

‘Belediye başkanının rant çetesi yaptı’

Daha sonra söz alan Aygül ise, “Ben nedamet göstermesi gereken birilerini bekliyordum ama karşımda sırıtan iki insan görüyorum” dedi ve saldırının yaşandığı günü yeniden anlattı:

“Ben uzun süredir diş tedavisi görüyorum. Olay günü de diş randevusu için kliniğe gittim. Klinikten çıktığımda arabada ikisiyle göz göze geldim. Beni tanımadıklarını söylüyorlar ama ben belediye başkanı ile görüşmeye gittiğimde veya başkan beni ziyaret ettiğinde başkanın çantasını suyunu tutan insanlar bunlar. Beni tanımıyor olmaları mümkün değil. Onlara küfrettiğimi söylüyorlar ama ben dişçiden çıktığım için ağzım hem anestezi etkisizdeydi hem de tamponlar vardı. Bırakın küfretmeyi, konuşacak durumum yoktu. Zaten ilk saldırıdan sonra boynumu sıkıp, ‘Geylani hakkında yazanın sonu bu olacak’ dedi. Polis memuru Kaplan, yaklaşanlara ‘ben polisim kimse yaklaşmasın’ dediğini ben duydum. Tatvan Belediye Başkanı olan Mehmet Emin Geylani ve etrafındaki rant çetesi benim yazdıklarımdan dolayı rahatsız olduğu için bu saldırı oldukça planlıydı ve azmettiricisi belediye başkanının kendisidir” dedi.

Gazeteciye saldıran kişilere tahliye

Avukatların savunmalarının ardından karar veren mahkeme, sanıkların üzerlerine atılı bulunan suçun niteliği, mevcut delil durumu, tutuklulukta geçen süre, delillerin toplanmış olması, nedeniyle iki sanığın tahliyesine karar verdi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Aygül, artık kimsenin can güvenliğinin olmadığını söyleyerek, “Kamu vicdanı bu kararla altüst olmuştur. Benim artık söyleyecek bir şeyim yok. Herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Tatvan Belediyesi ile ilgili yolsuzluk ve arazi satışları haberleri yapan Gazeteci Sinan Aygül, 17 Haziran’da AKP’li Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin koruma polisi Engin Kaplan ve belediye çalışanı Yücel Baysalı‘nın saldırısına uğramıştı.

Darp sırasında başından ve birçok yerinden yaralanan Sinan Aygül, hastaneye kaldırılmıştı.

Tepkiler üzerine saldırganlar gözaltına alınıp dün “silahla kasten yaralama” suçundan tutuklanmıştı.

Bitlis Valiliği, iki ismin de görevden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

Sosyal medyadaki fotoğraflarda iki ismin de Geylani’yle yakın çalıştığı görülüyor. Geylani ise olaydan haberi olmadığını iddia ediyor.  

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.