Emekİfade ÖzgürlüğüManşet

Cezaevine giren Barış Pehlivan’ın denetimli serbestlik başvurusu reddedildi

0

Silivri İnfaz Hakimliği, beşinci kez cezaevine giren gazeteci Barış Pehlivan‘ın denetimli serbestlik talebini reddetti. Kararı Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz duyurdu.

Ersöz, sosyal medya platformu X (Twitter) üzerinde hakimliğin kararını paylaştığı gönderisinde şunları ifade etti:

“Silivri İnfaz Hakimliği beklenen kararı verdi. Ne yazık ki, denetimli serbestlik talebimizi reddetti. Kararda, ne Prof. Dr. Adem Sözüer’in mütalaasına değinildi ne de geçici 10. maddenin neden uygulanmayacağına dair bir değerlendirme yapıldı. Kısacası, Barış Pehlivan cezaevinde kalsın denildi.”

Hakkında 2020 yılında açılan ve 3 yıl 9 ay hapis cezası verilen ve dava kapsamında 15 Ağustos 2023’te beşinci kez hapishaneye giren Pehlivan, 9 Eylül’de ilk iznine çıkmıştı ve kararla birlikte bugün açık cezaevine geri dönecek. Öncesinde denetimli serbestlik başvurusu kabul edilmeyen Pehlivan toplamda sekiz ay hapiste kalacak.

‣ Gazeteci Barış Pehlivan infaz yasasından yararlanamadığı için cezaevine giriyor
‣ Gazeteci Barış Pehlivan: Beşinci kez cezaevine giriyorum

Ne olmuştu?

Daha önceden cezaevine gireceğini duyuran ve “denetimli serbestlik” talebi yanıtlanmayan Barış Pehlivan, 15 Ağustos’ta cezaevine teslim olmuştu.

Pehlivan, kararın hukuki olmadığını savunarak şunları söylemişti:

Ben neden cezaevine giriyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. COVID-19 izinli hükümlülerin cezaevine dönmemesini sağlayan o yeni yasanın ikinci fıkrası direkt beni de kapsıyor. Ben neden o yasadan yararlanamıyorum? Beni susturma çabaları beyhude olacak hatta daha da motive olarak cezaevinden çıkacağım.”

Pehlivan, 2 Ağustos 2023 tarihinde, 1-15 Ağustos tarihleri arasında cezaevine dönmesi gerektiğine dair aldığı bir mesajı paylaşmıştı ve kendisine haksızlık yapıldığını “Çıkan yeni yasayla hükmü kesinleşmiş çok ağır suçları işleyenler cezaevinden çıkabiliyorken, ben hüküm verilmeyen bir dava gerekçe gösterilerek cezaevine atılıyorum” şeklinde açıklamıştı.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.