İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

Hastane yatağından cezaevine: Gazeteci Elif Akkuş tutuklandı

0

Gözaltına alındıktan sonra sonra sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan 25 yıllık TRT muhabiri Elif Akkuş, savcılığın talebi üzerine  taburcu edildikten sonra ifade vermek üzere adliyeye gitti.

Savcılık Akkuş’u, tutuklanması talebiyle Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Mahkeme heyeti Akkuş’un tutuklanmasına karar verdi. Akkuş, Ankara Sincan Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Söz konusu soruşturma, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve diğer bazı müştekilerin şikâyet ve suç duyuruları üzerine başlatılmıştı.

Avukatı Hüseyin Ersöz, haksız ve hukuka aykırı tutuklama kararına itiraz edeceklerini açıkladı.

Ne olmuştu?

25 yıldır TRT’de çalışan Elif Akkuş, 20 Nisan’da hiçbir gerekçe gösterilmeden açığa alınmıştı.

3 aylık “Görevden Uzaklaştırma Tedbiri”nin ardından Akkuş, TRT binasına alınmadı. Akkuş, hukuka aykırı şekilde yapılan işleme karşı, Ankara 25. İdare Mahkemesi’ne dava açarak konuya ilişkin hukuki süreç başlattı.

Bu süreçte Elif Akkuş’un avukatı Hüseyin Ersöz, üç aylık uzaklaştırmanın bittiğini ancak müvekkilinin TRT binasından içeri alınmadığını ve dilekçelerine yanıt verilmediğini söyledi.

16 Ekim’de Ankara’da gözaltına alınan Akkuş, daha sonra hastalık öyküsü de göz önüne alınarak, tansiyon değerlerinin düşürülememesi ve “hayati tehlikesinin bulunması” nedeniyle “Koroner Yoğun Bakım Ünitesi”ne yatırıldı.

Bugün, savcılığın talebiyle taburcu edilip “mevcutlu olarak” adliyeye götürülen Akkuş, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.