KadınManşet

Dünya kadınlarından plastik kirliliğine karşı kampanya

0

Ortak Bir Gelecek için Kadınların Katılımı (Women engage for a common future)  adlı sivil toplum örgütü, plastik kirliliğine karşı kampanya başlattı.

‘Plastik kirliliği sadece atık sorunu değil’ 

Bianet’in aktardığı duyuruda şöyle denildi:

“Yeni plastik hikâyemizi paylaşmanın zamanı geldi. Plastik ve mikro plastik içermeyen kara, hava ve su hikâyesi. Soluduğumuz havanın, içtiğimiz suyun ve yediğimiz yiyeceğin plastik kirliliğinden kaynaklanan tehlikeli kimyasallardan arınmış olması. Plastik kirliliği sadece okyanuslarımızda, toprak dolgularımızda ve göllerimizde fazla atıklara neden olmakla kalmaz, aynı zamanda topluluklarımız ve bedenlerimizin plastikteki kimyasallarla kirlendiği ve plastik üretiminde kullanıldığı anlamına gelir.

 

Bu kimyasalların bazıları sağlığımız üzerinde, özellikle de endokrin sistemlerimiz üzerinde zararlı etkilere sahiptir. #Breakfreefromplastik (plastikten kurtulun) ortağı olarak, değişim sağlamak ve plastik kirliliği ile mücadele etmek için çalışıyoruz. #Breakfreefromplastik, tüm dünyada plastik kirliliğine çözüm bulmak için bir araya gelen küresel bir harekettir. Sıfır atıkların norm olduğu bir dünya için, yeni mevzuat, atıksız şehirler ve plastiklerin aşırı kullanımı ile mücadele için yenilikçi çözümlerle savaşmak istiyoruz.”

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.