İnsan HaklarıKadınManşetTürkiye

Taksim’deki 8 Mart gece yürüyüşüne katılanlara bir yıl hapis istemi

0
gece yürüyüşü

2020’de Taksim‘de gerçekleştirilmek istenen 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılan ve polisin dağılmaları yönündeki ikazlarına uymadıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 33’ü kadın toplam 35 kişi hakkında, savcılık tarafından “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde gerçekleşen duruşmada, sanıkların hiçbiri katılmazken, savcı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Mütalaada, katılımcıların Taksim Meydanı istikametine doğru yürümek istedikleri ancak Sıraselviler caddesinde güvenlik güçleri tarafından durduruldukları ve polis tarafından yapılan ikazlara rağmen yürüyüşe devam etme ısrarları detaylı bir şekilde anlatıldı. İlk etapta 8 kadın ve 2 erkeğin gözaltına alındığı, daha sonra ise bir grubun daha gözaltına alınarak toplamda 35 kişinin yargılandığı belirtildi.

[8 Mart] Feminist Gece Yürüyüşü: Dünyayı yerinden oynatacağız!

Savcı, gözaltına alınan kişilere “Görevi yaptırmamak için direnme” ve “Kamu malına zarar verme” suçlarından beraat, ana suçlama olan “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılım”dan ise ceza talep etti.

Sanıkların avukatları, savcının mütalaasına karşı savunmalarını hazırlamak üzere süre talep etti. Mahkeme, bu talebi kabul ederek duruşmayı 2 Mayıs’a erteledi.

You may also like

Comments

Comments are closed.