Kültür-SanatManşet

Engelsiz Filmler Festivali İstanbul’da

0

5-7 Mayıs tarihleri arasında Eskişehirli sinemaseverlerle buluşan Engelsiz Filmler Festivali, 12-14 Mayıs tarihleri arasında perdelerini İstanbullu sinemaseverler için açıyor.

Festival’in İstanbul ayağında 12 film göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar için işaret dili ve ayrıntılı altyazı eşliğinde Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu SineBu‘da gösterilecek. Ortopedik engelli seyirciler için erişilebilir olan SineBu’daki gösterimler ücretsiz olarak takip edilebilecek.

Türkiye ve dünya sinemasının güncel ve klasik örneklerinin yer aldığı Festival programının İstanbul takvimine bu linkten ulaşabilirsiniz.

Otizm Dostu Gösterim

Festival’in İstanbul ayağı, otizm spektrum bozukluğu yaşayan çocuk ve gençlere özel bir gösterim ile başlıyor. Otizm Dostu Gösterim kapsamında Denizin Şarkısı Song of the Sea adlı canlandırma film, loş bir salonda, ses seviyesi düşük tutularak gösterilecek. Seans öncesi herhangi bir tanıtım filmi ya da reklam gösterilmeyecek; seyirciler gösterim sırasında salonda yiyecek ve içecek bulundurabilecekler ve salonda diledikleri gibi hareket edebilecekler. Böylece öğrenme güçlüğü ya da duyusal problemler yaşayan çocuklar ve yakınları bu gösterim sırasında birlikte film izleyebilecekler.

Festival 18 Mayıs’ta Ankara’da

İstanbul’dan sonra 18-23 Mayıs tarihleri arasında Ankaralı seyircilerle buluşacak Engelsiz Filmler Festivali, Puruli Kültür Sanat tarafından TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenleniyor. Festival’in ana destekçisi ise Açık Toplum Vakfı.

Engelsiz Filmler Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye Festival’in www.engelsizfestival.com adresinden ulaşabilir, Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından duyuruları takip edebilirsiniz.

Gösterim takvimi için tıklayınız.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.