ManşetTürkiye

Sendikalar köprülere pankart astı: 1 Mayıs’ta herkes Taksim’e

0
1 Mayıs

DİSK/Enerji-Sen, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, İnşaat-İş, Mağaza Market-Sen, TOMİS, DGD-SEN ve DEV TEKSTİL temsilcilerinden oluşan grup, İstanbul’daki Galata ve Haliç köprülerine 1 Mayıs pankartları asarak, İşçi Bayramı’nda herkesi Taksim’e davet etti.

Galata Köprüsü’ne pankart asan DİSK/Enerji-Sen, “Yaşasın 1 Mayıs! 1 Mayıs’ta ülkemizin dört bir yanında meydanlardayız! İstanbul’da Taksim Meydanı’ndayız!” dedi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, yaptığı paylaşımda “Sendikamızın da aralarında bulunduğu Mücadeleci Sendikalar, 1 Mayıs’ın çağrısını yaygınlaştırmak ve kitlesel 1 Mayıs’ı örgütlemek için bütün gücü ile çalışıyor. Bugün de Galata ve Haliç köprülerine #1MayıstaHerkesTaksime pankartları asıldı. Emekçiler, gençler 1 Mayıs’a!” mesajını paylaştı.

Daha önce de DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Taksim’de olacaklarını açıklamıştı. Sendikalardan sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıllardır Taksim’i her 1 Mayıs’ta kapalı cezaevine çevirdiğini söyleyerek, 1 Mayıs’ta parti olarak Taksim’de olacaklarını duyurmuştu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.