DuyurularEkolojiEkolojik YaşamKültür-SanatManşetTarım-Gıda

Atalık tohumlar İstanbul’da: 3. Kadıköy Tohum Takas Şenliği

0
Tohum Takas Şenliği

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl üçüncü kez düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12:00 – 17:00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak.

Kadıköy Belediyesi, dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden birinin hibrit ya da tek tip tohumlar olduğuna dikkat çekerek, laboratuarlarda hazırlanan tek seferlik tohumlardan üretilen meyve ve sebzelerin, hem insan sağlığını riske attığını hem de bu gıdaların geleceğini tehdit ettiğini belirtiyor.

“Çiftçilerin yüzyıllardır ambarlarında saklayıp ertesi yıl yeniden toprakla buluşturduğu atalık tohumların korunması, çoğaltılması ve yaygınlaştırılması için her yıl tohum takas şenlikleri” düzenlediğini ifade eden Kadıköy Belediyesi, sağlıklı ve temiz gıda üretimini teşvik etmek için Kadıköy Bostanları projesini hayata geçirdiğini de hatırlatıyor.

WWF’in iklim yarışmasında Türkiye’den üç finalist: Antalya, İstanbul ve Kadıköy
Kentsel dönüşüm yasa değişikliği: Kadıköy’ü ne bekliyor
Tekirdağ’dan Seferihisar’a oradan da Ovacık’a tohum takas şenlikleri

Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Tohum Takas Şenliği’nin açılış konuşmasını Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı yapacak. Açılışın ardından etkinlik, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin gerçekleştireceği müzik dinletisiyle devam edecek.

Tohum Takas Şenliği

3. Kadıköy Tohum Takas Şenliği’nde 6 farklı başlıkta atölyeler ile Tohumun Önemi başlıklı bir panel de düzenlenecek. Ziraat Yüksek Mühendisi Gökhan Turan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panele Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Murat Kapıkıran, Çiftçi Berin Ertürk, Tarım Yazarı Abdullah Aysu konuşmacı olarak katılacak. 30’dan fazla üretici ve kooperatifin stant açacağı şenlikte ziyaretçiler arasında tohum takası yapılacak.

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.