ManşetMedya-İnternetUncategorized

Sınır Tanımayan Gazeteciler Basın Özgürlüğü Ödülü Cumhuriyet Gazetesi’nin

0

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) 2015 yılı Basın Özgürlüğü Ödülü Cumhuriyet Gazetesi’ne verildi. Ödülü törene katılan Cumhuriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Can Dündar aldı.

Bianet’den F. Çağdaş İslim’in haberine göre Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) 2015 yılı Basın Özgürlüğü ödül töreni Strasbourg’da gerçekleşti. Basın özgürlüğüne katkı yapan gazeteciler ve gazeteler Avrupa Konseyi’nin de desteğiyle dün akşam düzenlenen törende ödüllendirildi.

31

Medya dalında Cumhuriyet’in ödüllendirildiği törende, gazeteci dalında Suriye’den Zeina Erhaim, İnternet günlüğü (blog) sahibi olarak Etiyopya’dan yurttaşı Zone9 (9. Bölge) de ödül değer görüldü.

Ödül töreni, Paris’te yaşanan katliamın kurbanlarını anarak başladı. Saldırıda öldürülen Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü stajyeri Anna Pétard Lieffrig ve RSF Yönetim Kurulu üyelerinden Jean-Marie de Peretti’nin kızı Aurélie’yi (33) de anıldı. 24 yaşındaki genç gazetecinin yaşamı anlatıldı ve gazetecilerin şiddet ortamından en fazla zarar gören kişiler olduğu bir kez daha hatırlatıldı.

Törende Çin ve Azerbaycan’da basın özgürlüğü adına mücadele eden gazetecilerin çalışmalarından bahsedildikten sonra Can Dündar,  Cumhuriyet gazetesi adına verilen ödül için konuşmasını gerçekleştirdi:

32

“Sözlerime Fransa’daki son katliamdan sonra doğan acıyı yürekten paylaştığımızı belirterek başlamak istiyorum” diyerek sözlerine başlayan Dündar şöyle devam etti;

“Türkiye’de Ankara’da da benzer bir saldırı yapıldı. Gözyaşlarının rengi yoktur. O yüzden biz hem Ankara’da hem Paris’te yitirdiğimiz evlatlarımıza aynı gözyaşlarını döküyoruz.

Yönettiğim Cumhuriyet gazetesi de bugüne kadar suçları sadece gerçekleri yazmak olan dört mensubunu saldırlarda kaybetmiş bir gazete. Biz onların öldürüldüğünün haberinin verildiği büyütülmüş gazete kopyalarının altından geçerek giriyoruz. Dolayısıyla güne öldürülen, tutuklanan gazeteci arkadaşlarımızı anarak başlıyoruz

Bu yaz yaşanan adliye baskınında silahla rehin alınan savcının fotoğrafını yayınladığımız için 7.5 yılla yargılandığım davanın duruşması var bugün. Bu hakkında açılmış onu aşkın davadan sadece biri ve hayatta olduğu gibi ödül ve ceza peş peşe geldi.”

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.