Doğa MücadelesiEkolojiManşet

Marmaris’te Sinpaş davası: ‘Asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz’

0
Fotoğraf: Gündem Fethiye

Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi yönetim kurulu üyeleri, Sinpaş/Kızılbük Otel ve Devremülk projesine karşı yaptıkları onlarca şikayete rağmen herhangi bir dava açılmadığını ancak kendilerine Sinpaş tarafından dava açıldığını bildirdi. Davanın duruşması bugün Marmaris 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Bir sonraki duruşma ise 30 Nisan’da gerçekleştirilecek.

Duruşma sonrası konuya ilişkin açıklamada bulunan ekoloji aktivistleri şu ifadeleri dile getirildi:

“Bugüne değin inşaat yasağında çalışma, mahkeme kararına uymayarak çalışma, milli parkta dinamit kullanma, tapulu arazisi dışına taşarak milli park alanını talan ve işgal etme, kendini polis ya da kamu görevlisi yerine koyup halkın milli parka girişini engelleme gibi suçları işlediği delilleri ile birlikte tarafımızdan savcılıklara şikayet edildiği halde bugüne kadar bir adam boyuna ulaşan şikayetlerimiz halen dava dosyasına dönüşmemiştir. Ama şirketin, mücadele eden bizleri korkutmak ve sindirmek amacıyla tamamıyla yanlış, yanlı beyanları nedense bugün bir davaya dönüşmüştür.”

‘Asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz’

Şirketin kendisine ait olmayan milli parkı işgal edip halkı milli parka sokmadığını belirten çevre aktivistleri, şirketin İçmeler/Aşıklar Tepesi’nde Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü/Marmaris Kaymakamlığına ait olan kapıyı sanki şirkete ait ve şirketin parselinin kapısı gibi gösterip kendilerini şikayet ettiğini bildirdi. Konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında şunlar dile getirildi:

“Mahkemeye sunduğumuz belgede kapının milli parka ait olduğu ve açık tutulması gerektiği ile ilgili yazı şirketin ne yapmaya çalıştığını ayan beyan ortaya koymaktadır. Şirket bu manevralarla bizleri korkutacağını zannediyor ama çok yanılıyor. Bizler; kendini kanunların üstünde görenlere, arkasında siyasi gücü ve paranın gücünü kullanarak herkesi satın alabileceğini zannedenlere asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Sinpaş’ın Marmaris’i talan etmesine geçit vermeyeceğiz.”

Davanın iddianamesinde “…şüphelinin kapıya geldiği, şirket çalışanları tarafından engellendikleri ve aralarında tartışma çıktığı…” ifadesine yer verildi. İddianameye ilişkin de değerlendirmelere yer verilen açıklamada şunlar aktarıldı:

“Aynı zamanda iddianamede yer alan Aşıklar Tepesi‘nde bulunan ve milli parka ait olan kapıyı ‘inşaat alanına girişi engelleyen kapıya geldiği’ denilerek TCK’nın 288. maddesine göre de bir suç işlendiği ortaya çıkmıştır. Bakalım savcılar şikâyetlerimizi bu sefer davaya dönüştürecekler mi? Yoksa tüm olan bitene sessiz kalmaya devam mı edecekler. Biz inanıyoruz ki yaz bitmeden tüm gerçekler ortaya çıkacak ve bu talan organizasyonu son bulacak. Şirket istediği kadar dava açsın, şikâyette bulunsun. Kendi hukuksuzluğunu gizleyemeyecek.”

You may also like

Comments

Comments are closed.