Doğa MücadelesiManşet

Bodrum, Usuluk koyu

0

Evvel zaman içinde Bodrum’un kuzeyinde, Milas yolu üzerinde Usuluk Koyu denilen, Bodrum’luların piknik yeri olan bir mesire alanı vardır. 2005 yılında “Milli Parklar Kanunu”nda belirtilen kurallar çerçevesinde bir şirkete uzun süreli olarak kiralanır. 2011 yılında ise yine aynı kanun doğrultusunda “Tabiat Parkı” ilan edilir. Hesapta kiralama “kapı girişi, çadır, karavan ve genel saha temizliği işleri” içeren bir çerçevededir. Sonra o alır buna devreder, o mühürler, bu izin verir, Mimarlar Odası itirazlar eder, davalar açar, kamuoyuna duyurur; bildik süreç uzar gider, gelinir bu günlere. Sonuçta Mimarlar Odası Muğla Şubesi itirazı doğrultusunda Muğla 2. İdare mahkemesi bu yılın Şubat ve Nisan aylarında yürütmeyi durdurma ve ardından Bodrum Belediyesi’nin verdiği ruhsatı iptal kararı verir, üst mahkeme de bunu onaylar.

basın açıklaması katılımcıları ve tabiat parkı giriş kapısıMimarlar Odası Muğla Şubesi 13 Hazirandaki Basın açıklamasında “maalesef hukukta kazandığımız davaları fiiliyatta kaybediyoruz” diye dert yanıyor. Onların çağrısıyla bugün yaklaşık 40-50 kişi oradaydık. Zaten iptal edilen ruhsatta % 20 emsal “kır evi” olarak ifadesini bulan evler fotoğraflarda. Ortalıkta pek bir “Tabiat Parkı” havası esmiyor ama kapıdaki sorumlunun verdiği bilgiye göre “aşağıda çok güzel bir plajları var”, kapasite 100 kişi, giriş ücreti araç başı 20 TL, şezlong, şemsiye ve havlu dahil. Bilgi gerçi( http://www.milliparklar.gov.tr/mp/belge/g_ucret2012.pdf)  adresi 4. sayfadaki bilgilerle pek örtüşmüyor, ama olsun, hiç değilse şimdilik “kamuya açık” sanki. Şahane bir giriş kapısı var ama, Tabiat Parkı Gişesi falan da yok; durumlar biraz karışık yani.
Kıssadan hisse: Biz hakkımızı aramadıkça, sahip çıkmadıkça daha çok parklarımız elden gidecek. Yarın Cumartesi arabayı alıp bir gidelim dedik. Bakalım ne kadar “kamuya açık”, göreceğiz. Hikayenin gerisi yolda yani.

Fatoş Gencosman / Bodrum

You may also like

Comments

Comments are closed.