KitapManşet

‘Adil ve Sağlıklı Gıda’ kitabı Türkçe’de

0

GEF‘nin (Green European Foundation) adil ve sağlıklı gıda hedefiyle başlatmış olduğu “Adil ve Sağlıklı Gıda” projesi kapsamında yapılan çalışmalar kitaplaştırıldı ve  Yeşil Düşünce Derneği tarafından Türkçe’ye kazandırıldı.

Gıda müşterek olarak tanımlanıyor

Projeyle aynı adı taşıyan kitapçık, adil ve sağlıklı gıda sistemini ele alıyor. Kati Van de Velde ve Dirk Holemans tarafından derlenen kitapçıkta, Avrupa ve dünyada tarım ve gıda politikalarının tarihçesine ve bugünkü durumuna dair bilgiler yer alıyor. Bunun yanında okura, tarım ve gıda üretim-dağıtım politikalarının; iklim krizi, toprak kaybı, çölleşme, düşük gelir, sağlıklı gıdaya ulaşamama, beslenme eksikliği gibi ekolojik ve sosyal adalet üzerindeki yıkıcı etkilerini, birbirleri ile bağlantılı olarak gözleme imkanı sunuyor.

Gıdayı bir “müşterek” olarak yeniden tanımlayan ve gıda sisteminde yeşil bir dönüşüm için çözüm önerileri sunan çalışmada, demokratikleşmiş bir üretim ve tüketim ağı ile gıda sisteminde katılımcı ve şeffaf yönetimin, sosyal ve ekolojik adaleti nasıl güçlendirebileceğine dair pek çok çözüm önerisi veörnekler de mevcut.

Kitap, Yeşil Düşünce’nin internet sitesinden indirilebilir.

 

More in Kitap

You may also like

Comments

Comments are closed.