GündemKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

TTB il il koronavirüs vakalarını açıklamaya başladı

0

Koronavirüs vakalarının il bazında açıklanmamasını Bilgi Edinme Hakkı’nın ihlali olduğunu, bilginin paylaşılmasının engellenmesi girişimlerinini sakıncalı bulduğunu  belirten Türk Tabipleri Birliği, Twitter hesabından il il koronavirüs (Covid-19) raporlarını yayınlamaya başladı.

En fazla yoğun bakım hastası İstanbul’da

Korona Günlerinde İstanbul’da Sağlık Raporu‘na göre, en fazla yoğun bakım ünitesine yatırılan hasta İstanbul’da. Vaka sayısı 200’ün üzerinde.

Kentte, 100’den fazla hekim ve sağlık çalışanı da enfekte olmuş durumda. TTB, pandeminin bu hızla devam etmesi durumunda önümüzdeki günlerde ya da haftalarda İstanbul’daki kamu hastanelerinde ciddi yatak sıkıntısı yaşanabileceği uyarısında bulundu.

İzmir’de hasta sayısı 700; 75 sağlık çalışanı enfekte 

İzmir Tabip Odası‘nın hazırladığı raporda ise “Son iki haftada İzmir genelinde kamu hastanelerinde PCR testi pozitif ve klinik olarak şüpheli pozitif vakalar dâhil hasta sayısı 700 civarındadır” denildi.

Ayrıca, virüsten etkilenen hekim ve sağlık çalışan sayısının da yaklaşık 75 olarak kaydedildiği raporda, “Bu süreç büyük bir gizlilik içinde yürütülmekte, hekimler bile hastalarının test sonuçlarını öğrenmekte zorlanmaktadır. Kişisel koruyucu ekipman sayıları ve niteliklerinde eksiklik en çok bildirilen sorundur” ifadeleri yer aldı.

Ankara’da 600 civarı hasta

Ankara ili genelinde toplam 600 civarında Covid-19 tanısı konulan ve tedavileri devam eden hasta bulunduğunu belirten TTB, “Çok sayıda sağlık çalışanı salgından etkileniyor! Yaygın test yapılması ve koruyucu ekipmanların eksiksiz karşılanması talebini yeniliyoruz”dedi.

Adana’da 63 yoğun bakım hastası

Korona günlerinde Adana‘da sağlık raporunda, yaklaşık 550 kişinin Covid-19 teşhisi veya şüphesiyle yattığını belirten TTB, 63 yoğun bakım hastasından 15’inin entübe, ikisinin taburcu olduğunu, dört hekim ve 12 sağlık çalışanının da koronavirüs şüphesi ile takip edildiğini duyurdu.

Diyarbakır’da beş ölüm

Diyarbakır‘da yaklaşık 150 kişinin Covid-19 teşhisi veya şüphesiyle yattığını belirten TTB, altı yoğun bakım hastasının olduğunu ve beş kişinin hayatını kaybettiğini belirti.

Urfada’da 70 test, altı kişi pozitif

Urfa‘da 70 kişinin koronavirüs (Covid-19) şüphesiyle hastaneye baş vurduğu, yapılan testlerde 6 kişinin pozitif hasta olduğu anlaşıldı.

Samsun’da altı ölüm

Samsun‘da altı kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 300 vakanın testlerinin pozitif yada şüpheli pozitif olduğunu belirten TTB, beşi hekim 15 sağlık çalışanın Covid-19 tanılı ya da klinik pozitif olduğunu açıkladı.

Kayseri’de dört kişi hayatını kaybetti

Kayseri‘de, dört kişinin hayatını kaybettiğini saptayan TTB, 50 PCR pozitif hasta, 250 Covid-19 şüphesiyle yatan hasta, yedi entübe hasta olduğunu açıkladı. Kayseri’de, 10 çocuk ve iki hekim de şüphe üzerine hastanede yatıyor.

Antep’de vaka sayısı 36

Antep‘te, hayatını kaybeden hasta olmadığını belirten TTB, 36 kişinin testlerinin pozitif çıktığını, biri diş hekimi iki sağlık çalışanının da Covid-19 pozitif olduğunu ancak genel durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Antep’te toplam altı entübe hastasından ikisinin durumu ise kritik.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.