Günün Manşetiİklim KriziManşet

Genç iklim liderleri iklimin resmini yapıyor

0

İklim krizine dikkat çekmek isteyen çocuklar ve gençler için  #İkliminResmi sergisi Açık Radyo’nun internet sayfasında!

Dün sabahki Açık Gazete programına 9 yaşındaki Rüya Aygüneş’in katılımıyla duyurulan online “İklimin Resmi” sergi kampanyası bu haftadan itibaren Açık Radyo’nun internet sitesinde başlıyor. Çocuklar ve gençler yaptıkları resimlerle iklim krizine diledikleri gibi dikkat çekebilecekler. Resimleri sergilenen çocukların resimleri her Perşembe ve Cuma, yine Açık Gazete programında anlatılacak.

16 yaşındaki Greta Thumberg’in iklim için yaptığı okul bırakma eylemine farklı ülkelerden binlerce genç, şiddetsiz ve doğrudan eylemlerle destek vermeye devam ediyor. Katıldığı programda Greta’yı duymadan önce de çevre kirliği, iklim krizi üzerine çok düşündüğünü söyleyen Rüya #İkliminResmi kampanyasının ona ne ifade ettiğini Ömer Madra ve Murat Can Tonbil’a şöyle anlattı, “Ben küçükken Greta bu konuları açmadan önce çok kafama takıyordum iklim krizini ve başkan olmak istiyordum. Çünkü o zaman çözebilirim diyordum ama hiç gerek yokmuş. Onu bana Greta Thunberg düşündürdü. Büyümeyi beklemeye ve başkan olmaya gerek yokmuş.”

Resimlerini İklimin Resmi sergisinde görmek isteyen çocuklar ve gençler, yaptıkları resimlerin fotoğrafını [email protected] adresine gönderebilirler.

You may also like

Comments

Comments are closed.