Doğa MücadelesiGünün ManşetiManşetUncategorized

Karaburun’da RES’e karşı hukuk mücadelesi 4’üncü yılında

0

İzmir’in Karaburun ilçesinde RES karşıtı mücadele devam ediyor.

Mahkeme kararı ile üretim lisansı iptal edilen Lodos Enerji Şirketine ait RES Projesine karşı bölge halkının yürüttüğü hukuk mücadelesinde dördüncü yıla girildi.

Özer Akdemir’in Evrensel’de çıkan haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 27.02.2018 tarihinde ilan edilen ve Yaylaköy’de dikili olan 50 türbinin yanında 37 adet türbinin de eklenmesine yol açan ÇED olumlu kararının iptali için İzmir Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne Karaburun Yurttaş Davacıları tarafından dördüncü kez dava açıldı.

Karaburun Yarımadası’nın %61’ini (252 km²) tek başına kaplayan Lodos Enerji Şirketine ait RES Projesi ile ilgili mahkemeler tarafından verilen iptal kararları aynı zamanda Karaburunluların doğayı ve yaşam alanlarını koruma kararlılıklarının da bir göstergesi.

Karaburun Kent Konseyi 4. ÇED’e karşı açılan dava için yaptığı açıklamada “yenilenebilir-temiz enerji” adı altında üretim yapan RES’lerce doğanın, yaban hayatının, tarım, mera ve turizm alanlarının yok edilmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi.

 

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.