Hafta SonuManşet

[Yeşil Mutfak Denemeleri] Havuçlu Kek – Sevin Turan Bettscheider

0

Evimde hiç eksik etmediğim sebzelerden biridir havuç…  Birçok yemekte kullanmanın yanı sıra, çiğ yemeyi de çocukluğumdan beri çok sevmişimdir. Havuç birde ceviz ve tarçınla birleşince tadına diyecek yok…. Tarçının eve bıraktığı o güzelim koku,  piştikten sonra kekin yumuşacık yapısı ve gün geçtikçe lezzetlenen tadıyla havuçlu kek evimin vazgeçilmez tatlılarından.

61

Yıllardır malzemelerini sürekli değiştirerek yapıyorum. Daha önce sıvıyağla yapıyordum sonra tereyağıyla yapmaya başladım. İki şekilde de lezzetli oluyor. Keke nemini veren yağı olduğunu bir çok yerden okumuştum ama sıvıyağ oranı birçok tarifte çok fazla ve piştikten sonra dışarıya fazlaca yağ veren bir yapıya sahip oluyor. Havucun keke verdiği nem,  az miktarda tereyağı ile birleşince  yeterince nemli olan bir kek elde etmiş ve fazlaca yağlı olan yapıdan kurtulmuş oluyorsunuz. Birkaç denemeden sonra yağ ve şeker oranını azaltarak bu tarifi çıkardım. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun

Malzemeler:

400 gr  rendelenmiş havuç

200 gr şeker

200 gr un

4 adet yumurta

100 gr tereyağı

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

2 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

bir miktar tuz

muskat

100-150 kavrulmuş ceviz

ceviz büyüklüğünde taze zencefil

100 gr kuru üzüm

Yapılışı:

62

Tereyağını eritip soğuması için kenara koyun.İsterseniz tereyağını ocakta biraz fazla tutup tereyağ tadını kekin içinde yoğunlaştırabilirsiniz. Bu sırada havuçları ve taze zencefili rendeleyin. Diğer tarafta unu eleyip, karbonat, kabartma tozu, tarçın ve tuzu ekleyin. Mikserde yumurta ve şekeri çırpın. Soğuyan tereyağını ekledikten sonra mikseri fazla çalıştırmayın ve  unlu karışımı ekleyin. Un iyice karışınca havuç, ceviz ve kuru üzümü ekleyin.

64

Kek kalıbını yağ ve unlayın. 170 derecede 40-50 dakika pişirin. Afiyet olsun

63-Sevin-Turan-Bettscheider

 

Sevin Turan Bettscheider

greenandsweet.wordpress.com/

 

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.