ManşetYerel

Altı otopark üstü yeşil alan projesine Kuşdili Platformu’ndan itiraz

0

Dün gazetemizde de çıkan “Kuşdili yeşil alan oluyor, Büyükşehir’den AVM’ye  iptal” haberi üzerine Kuşdili Platformu bir açıklama yaptı.

Platformun yaptığı açıklamada “Kadıköylüler, daha önce kesilmiş tescilli ağaçların yerlerine dikilmesini beklerken, 45 dönümlük alanın altının yarısı da olsa çok katlı otopark yapılacağının ilanı, çayırın gerçek bir yeşil alan olma umutlarını ortadan kaldırmaktadır. Kuşdili Çayırı, Kadıköy’ün Gezi’sidir ve bölgesinin tek boş alanı olarak, üstünde ulu çınarları boy verdiği, altı toprak bir yeşil alan olması, tartışmasız talebimizdir” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Kadıköy’ün doğal SİT alanı olan tarihi Kuşdili Çayırı’na altı otopark, üstü AVM yapılması yönünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ikinci planına 14 Haziran 2013 günü 5 bin 500 imza ile itiraz etmiştik.

İtirazımıza yanıt beklerken, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Kuşdili Çayırı alanının yarısının altına otopark yapılacağı şeklinde plan kabul edilmiştir.

Bu plan, AKP’li üyelerin kabul, CHP’li üyelerin ret oylarıyla Meclis’ten geçerek onanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmiştir.

Bu plan ile Kuşdili Çayırı’nın kurtulduğunu ifade ediyorlarsa da, bize göre aksine Kuşdili Çayırı kaybedilmektedir.

Kadıköylüler, daha önce kesilmiş tescilli ağaçların yerlerine dikilmesini beklerken, 45 dönümlük alanın altının yarısı da olsa çok katlı otopark yapılacağının ilanı, çayırın gerçek bir yeşil alan olma umutlarını ortadan kaldırmaktadır.

Kuşdili Çayırı, Kadıköy’ün Gezi’sidir ve bölgesinin tek boş alanı olarak, üstünde ulu çınarları boy verdiği, altı toprak bir yeşil alan olması, tartışmasız talebimizdir.

Kuşdili Platformu olarak bu talebimizin takipçisi olacağız.

Kuşdili Platformu”

Haber: Yeşil Gazete Haber Merkezi

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.