Kültür-Sanat

İç Ses; ve Adem ve Havva ve Sonra

0

Tiyatro Boyalı Kuş’un yeni oyunu İç Ses, Cihangir Sahne’de. Tiyatro’nun kurucusu ve genel sanat yönetmeni Jale Karabekir’in metnini yazdığı ve rejisini yaptığı oyunda günümüz modern kadın-erkek ilişkisi anlatılıyor. Oyunda Adem ile Havva konuşmuyor, onların iç seslerine şahit oluyoruz.

Oyunda kadın erkek arasındaki iletişim/iletişimsizlik hallerine şahit olurken hem kadim metinlerden hem aşina olduğumuz eserlerden izlere de rastlamak mümkün. Eski Ahit’in yaratılış efsanesi ya da Cengiz Aytmatov’un unutulmaz eseri Selvi Boylum Al yazmalım gibi. Oyunu izlerken Asya’nın; İstanbullu’sundan ayrıları yıllar olmuş Al Yazmalı’nın içinden geçirdiklerini düşünmemek elde değil,

Sevgi neydi? Coşkun akan dere… Sonbahar rüzgarı ile düşen yapraklar… Cama vurulup dağılan yağmur damlaları… Bir yürek çarpıntısı. Sonunda coşkun dere durulur, yapraklar kurur dökülür, yağmur diner, güneş çıkardı. Sevgi neydi? Sevgi, sahip çıkan o sıcak insan eli, insan emeğiydi. Sevgi, iyilikti. Sevgi, emekti.

İç Ses’in sahnelendiği Cihangir Sahne’nin adresi, Taktaki yokusu, 2/B Cihangir (Firüzağa kahve arkası, Ağa Bilardo yanı). Oyun biletlerine mybilet.com‘dan ulaşmak mümkün.

Oyun Tarihleri: 18-25 Ekim ve 1-15-22-29 Kasım Saat: 20:30 (Bayram Tatili haftası hariç Kasım sonuna kadar her Salı günü)

Metin ve Reji: Jale Karabekir

Hareket: Esra Çizmeci

Müzik: Murat Hasarı

Kostüm: Kübra Erişir

Işık: Efe Sümer

Grafik: Bülent Kuzu

Ses: Burcu Hayal

Asistan: Hazal Güney ve Nelin Dükkancı

Dramaturji: Rahmet Uysal

Oyuncular: Şengül Özdemir ve Gökmen Kasabalı

İç Sesler: Sema Mağara, Serhan Süsler

Diğer Sesler: Tilbe Saran, Kaya Akarsu, Pınar Oğuz

 

tiyatro boyalı kuş
istiklal cad. meşelik sok. 6/8 beyoğlu/istanbul
0212 245 21 09 / 0533 813 31 54
[email protected] / www.tiyatroboyalikus.com

 

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.