Kadın

Ev işçisi kadınlar sosyal haklarını istiyor

0

 

Diyarbakır Ev Eksenli Çalışan Kadınlar ve Sosyal Haklar Derneği, “Ev eksenli çalışan kadınlar sosyal haklarını istiyor” sloganıyla bir imza kampanyası başlattı. İster kendi evinde ister başkalarına ait evlerde çalışsın, kadınların büyük bir işgücü oluşturduğunu ve sosyal bir taraf olduğunu ifade eden Dernek, ev işçisi kadınların kamu ve devlet politikalarında görünür olmak, taleplerine cevap bulmak ve bu politikaların oluşturulmasında aktif rol almak istediğini bildirdi.

İmza kampanyasının duyuru metninde, ILO evde çalışma sözleşmesi dahilinde (no.177), bağımlı nitelikteki ev-eksenli çalışanların artık iş yasası kapsamında olduğu belirtiliyor ve meclise gidecek olan yeni çalışma yasasının ilgili mevzuatında, evde çalışanların işçilik haklarından yararlanmasını sağlayacak düzenlenmelerin yapılması isteniyor.
Dernek taleplerini mevzuat değişikliğiyle ilgili beklentilerini şöyle ifade ediyor:

“Yerel yönetimlerin, ev-eksenli çalışma ve bu alanda çalışan kadınların sorunlarının çözümünde, sorumluluk üstlenmesini ve bu sorumluluğu öncelikli işleri arasında alıp, gerçekleştirmesini istiyoruz. Bu sorumluluklar istihdam, kreş ve yaşlı-hasta bakım hizmetleridir. Bu hizmetler yaygın şekilde, ücretsiz ya da çok düşük ücretli olmalıdır. Ev eksenli çalışan kadınlardan, ayrıca tüm duyarlı insanlardan imza kampanyamıza destek vermelerini bekliyoruz.”

İmza kampanyasına destek olmak için:

http://imza.la/ev-eksenli-calisan-kadinlar-sosyal-haklarini-istiyor

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.