Yeşeriyorum

Oyunu seven, “Oy ve Ötesi”ne gönüllü olsun – Büşra Güder

0

Son zamanlarda sıkça ismini duyduğumuz “Oy ve Ötesi” nedir ne değildir bu yazının konusu olmayacak zira derneğin kendi web sayfasında bu bilgiler var..

Yayazma sebebim aslında gönüllü çağrısı yapmak, hala gönüllü arkadaşlara ihtiyaç var.

Yine de çok kısaca başka ülkelerde komik kaçabilecek bir ihtiyaca yönelik doğdukları söylenebilir. Tabii böyle çok üstü kapalı oldu; ülkemizde yapılan seçimleri izleme, dahası şeffaf ve demokratik bir seçim sürecinin yaşanması, bu bilincin oluşturulması amaçlı doğan bu oluşum kısa bir süre sonra dernekleşerek faaliyetlerine devam etmiş ve hala etmekte.

33

Daha önceden gönüllü olmadığım için utandım ben… Sanırım koşullar elverişli değildi benim açımdan ama bu seçimlerde yani 1 Kasım’da sandık başında olacağım. Geçtiğimiz haftalarda Mersin’de verilen eğitimde bugüne kadar yapılanlardan, bu kadar yeni bir oluşum olup da böyle hızlı büyümelerinden ve başarılarından çok etkilendim açıkçası. Hızlı büyüdüler ve başarılılar derken bu demek değil ki hala sana- yani bu yazıyı okuyan sana evet evet sana- ihtiyacımız yok…

Seçimlere çok az kala hala gönüllüye ihtiyacı var “Oy ve Ötesi”nin ve sizlerden ricamız gününüzün bir bölümünü -evet 24 saat değil o gününüzün belli bir kısmını- feda etmeniz.

Her geçen gün seçimlerle ilgili durumun daha da kritik bir hal alması – uzun bir tatilin yaratılması, saatlerin dünyanın geri kalanı ile birlikte geri alınmaması vs.- birçoğumuzu daha da endişelendirir hale getirdi. Belki de bu yazıyı okuyan birçok kişi zaten çoktan gönüllü oldu bile. O zaman da etrafımızda gönüllü olmayan hala kaldı ise onları ikna etmek gerek. 2 Kasım sabahı nasıl bir ülkeye uyanacağımızı bilemiyoruz ve 1 Kasım günü sandık başında olmamız eminiz ki birçok şeyi değiştirecektir. Geriye sadece son 4 günümüz kaldı ve hala bir şeyler yapabiliriz.

31

Lütfen ama lütfen gönüllü olun, sandık gözetmeni olun, okul sorumlusu olun, avukat iseniz gönüllü avukat olun, çünkü geleceğimize sahip çıkmak zorundayız…

Daha güzel bir gelecek için bir şeyler yapmak zorundayız…

Hala gönüllü olmadı iseniz ya da Oy ve Ötesi hakkında okumak isterseniz buyurun: www.oyveotesi.org

34

 

 

Büşra Güder

More in Yeşeriyorum

You may also like

Comments

Comments are closed.