DSÖ aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkeleri uyardı: Omicron baskın varyanta dönüşebilir

Omicron varyantıyla ilgili açıklamalarda bulunan DSÖ Avrupa bölge sorumlusu Dr. Hans Kluge, 'Üzerimize başka bir fırtınanın geldiğini görebiliriz' ifadelerini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) koronavirüsün mutantı Omicron varyantının Avrupa‘da hızla yayıldığına dikkat çekerek, Türkiye, Rusya ve Ukrayna‘yı da varyanta karşı hazırlıklı olması yönünde uyardı.

DSÖ Avrupa bölge sorumlusu Dr. Hans Kluge, Omicron varyantı ile ilgili pek çok sorunun yanıtının henüz verilemediğini ifade etti.

‘Üzerimize başka bir fırtınanın geldiğini görebiliriz’

Dr. Hans Kluge, Omicron varyantının şimdiye dek DSÖ üyesi 53 Avrupa ülkesinin 38’inde görüldüğünü söylerken; Türkiye, Rusya ve Ukrayna’da da Omicron’un baskın varyanta dönüşmesine karşı hazırlıklı olunması gerektiğine vurgu yaptı.

DSÖ Avrupa bölge sorumlusu, Omicron varyantının Danimarka, Portekiz ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde hızla yayıldığını, hatta bu ülkelerde şimdiden baskın hale geldiğinin de söylenebileceğinin altını çizdi ve “Üzerimize başka bir fırtınanın geldiğini görebiliriz” ifadelerini kullandı.

Kluge, insanların aşı olması gerektiğini ve özellikle üçüncü doz aşı olmaları gerektiğini dile getirirken, “Üçüncü doz aşı, Omicron varyantına karşı en önemli savunma mekanizması” ifadesini kullandı.

Dr. Hans Kluge, Omicron vakalarının yüzde 89’unun koronavirüs semptomları gibi öksürük, boğaz ağrısı ve yüksek ateş şikayetleri yaşadıklarını dile getirdi ve “Vakalar genelde işte ya da özel hayatlarında kalabalık ortamlara giren 20’li ve 30’lu yaşlarındaki insanları da kapsıyor. Hükümetler ve yetkililer bu büyük artışa karşı hazırlıklı olmalı” dedi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Atmosferdeki metan seviyeleri 2020’den bu yana rekor kırarak arttı

Son Küresel Metan Bütçesi, emisyonların 2010 ile 2019 arasında her yıl tahmini 575 milyon tona ulaştığını tespit ediyor.

Akkuyu NGS’de Alman Siemens devre dışı, kritik ekipmanları Çinli firma sağlayacak

Enerji Bakanı, Almanya'nın Rusya'ya yaptırım uygulamak amacıyla, siyasi bir karar alındığını öne sürdü; teslimattaki gecikmenin projeyi birkaç ay geciktireceğini söyledi.

Maden şirketinden bakanlığa dava: Altın çıkarmak kamu yararına

Murat Dağı’nda altın çıkarmak isteyen Anadolu Export, 'ÇED olumsuz' kararı veren bakanlığa açtığı davada yürütmenin durdurulmasını talep etti.

İtalya’nın en büyük buzulu komada: Gözümüzün önünde yavaş yavaş ölüyor

'Dolomitlerin Kraliçesi' olarak bilinen Marmolada Buzulu, günde 7 ila 10 cm derinlik kaybediyor. Ölçümlere göre buzul 1888'den bu yana 1.200 metre geri çekildi.

[Her şey mevsiminde güzel] Eylül ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yeşil Düşünce Derneği, eylül ayında hala kışa turşular kurarak, konserveler ve soslar yaparak hazırlanabileceğinizi hatırlatıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR