DünyaManşetSağlık

DSÖ aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkeleri uyardı: Omicron baskın varyanta dönüşebilir

0

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) koronavirüsün mutantı Omicron varyantının Avrupa‘da hızla yayıldığına dikkat çekerek, Türkiye, Rusya ve Ukrayna‘yı da varyanta karşı hazırlıklı olması yönünde uyardı.

DSÖ Avrupa bölge sorumlusu Dr. Hans Kluge, Omicron varyantı ile ilgili pek çok sorunun yanıtının henüz verilemediğini ifade etti.

‘Üzerimize başka bir fırtınanın geldiğini görebiliriz’

Dr. Hans Kluge, Omicron varyantının şimdiye dek DSÖ üyesi 53 Avrupa ülkesinin 38’inde görüldüğünü söylerken; Türkiye, Rusya ve Ukrayna’da da Omicron’un baskın varyanta dönüşmesine karşı hazırlıklı olunması gerektiğine vurgu yaptı.

DSÖ Avrupa bölge sorumlusu, Omicron varyantının Danimarka, Portekiz ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde hızla yayıldığını, hatta bu ülkelerde şimdiden baskın hale geldiğinin de söylenebileceğinin altını çizdi ve “Üzerimize başka bir fırtınanın geldiğini görebiliriz” ifadelerini kullandı.

Kluge, insanların aşı olması gerektiğini ve özellikle üçüncü doz aşı olmaları gerektiğini dile getirirken, “Üçüncü doz aşı, Omicron varyantına karşı en önemli savunma mekanizması” ifadesini kullandı.

Dr. Hans Kluge, Omicron vakalarının yüzde 89’unun koronavirüs semptomları gibi öksürük, boğaz ağrısı ve yüksek ateş şikayetleri yaşadıklarını dile getirdi ve “Vakalar genelde işte ya da özel hayatlarında kalabalık ortamlara giren 20’li ve 30’lu yaşlarındaki insanları da kapsıyor. Hükümetler ve yetkililer bu büyük artışa karşı hazırlıklı olmalı” dedi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.