EğitimManşetTürkiye

Boğaziçi protestoları: 21 kişi daha adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

0

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanan AKP Milletvekili aday adayı Melih Bulu’ya yönelik protesto düzenledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 21 öğrencinin Çağlayan‘da yer alan İstanbul Adliyesi‘ndeki ifade işlemleri sona erdi.

Yeşil Gazete’ye konuyla ilgili bilgi veren Avukat Çağan Yazıcı, üçü sosyal medya paylaşımlarından dolayı gözaltına alınan kişilerden oluşmak üzere toplamda 21 öğrenci hakkında adli kontrol şartıyla serbest bırakılma kararı verildiğini duyurdu.

Toplamda 45 kişi hakkında işlem

Geçtiğimiz gün ise toplamda 24 öğrenci İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişti. Burada ilk etapta Yıldız İdil Şen ve Azad Aksoy hakkında tutuklama istemiyle sevk edilmiş, geri kalan öğrenciler hakkında serbest bırakılma kararı verilmişti.Daha sonra ise tutuklu öğrenciler de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Fotoğraf: Öğrenci Dayanışması

Neler yaşandı?

4 Ocak Pazartesi günü bir araya gelen öğrenciler, 1 Ocak tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’ne kurum dışından okula rektör atanmasını protesto etmişlerdi.  Okula girişleri engellenen öğrenciler ile polis arasında kavga çıkmış, polis biber gazı ve TOMA ile müdahale etmişti.

5 Ocak Salı günü ise protestoya katılan 17 öğrenci sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. 6 Ocak tarihinde yapılan gözaltılarla birlikte gözaltı sayısı 40’a çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyım rektörü protesto ettikleri için gözaltına alınan öğrenciler hakkında bilgi veren Avukat Çağan Yazıcı ise öğrencilerin evlerine kapı kırılarak girildiğini, uzun namlulu silahlarla yere yatırılarak ve darp edilerek gözaltına alındıklarını söyledi.

Son olarak 7 Ocak tarihinde gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılması için Çağlayan’da basın açıklaması okuyan öğrencilerden ikisi açıklama öncesinde biri ise açıklama sonrasında gözaltına alındı. Öğrencilerden 24’ü daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.