ManşetEğitimTürkiye

Boğaziçi rektör protestosu: Tutuklamaya sevk edilen iki öğrenci serbest

0

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanan AKP Milletvekili aday adayı Melih Bulu’ya yönelik protesto düzenledikleri gerekçesiyle tutuklamaya sevk edilen iki öğrenci serbest bırakıldı.

Azad Aksoy ve Yıldız İdil Şen, Çağlayan’da yer alan İstanbul Adliyesi’nde kendilerini bekleyen öğrencilerle buluştu. Öğrenciler burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada “Bizi bölmeye çalışıyorlar. Duyduk o gün bizim hakkımızda provokatör diyorlar. Biz burada üniversite öğrencileri olarak bütün üniversitelerdeki bütün belediyedeki kayyımlara ses çıkartıyoruz” denildi.

Neler yaşandı?

Gözaltına alınan 43 öğrenciden 24’ünün Emniyet’teki ifadeleri tamamlanmış ve Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişti.

Yıldız İdil Şen (Harun Reşit) ve İstanbul Üniversitesi’nden Azad Aksoy hakkında tutuklama kararı verilmiş, Burak Çetiner direkt serbest bırakılırken geri kalan 21 öğrenci ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. İlerleyen saatlerde Aksoy ve Çetiner hakkında da adli kontrolle serbest bırakılma kararı geldi.

6 Ocak tarihinde gözaltına alınan kişilerin ise Vatan Caddesi‘ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğü‘nde sorguları sürüyor. 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.