TürkiyeEğitimManşet

Boğaziçi’nde kayyım rektörü protesto eden öğrencilere ev baskını: Çok sayıda gözaltı var

0
Fotoğraf: Elif Ünal

Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla üniversite dışından rektör olarak atanan Melih Bulu’ya tepki gösteren ve polisin biber gazlı müdahalesiyle karşılaşan öğrenciler sabah saatlerinde ev baskınıyla gözaltına alındı.

Öğrenci Kolektifleri tarafından yapılan açıklamada “Dördü Öğrenci Kolektifleri’nden çok sayıda üniversiteli gözaltında. Polisin elinde uzun bir liste olduğu tahmin ediliyor” ifadeleri kullanıldı.

‘En az 16 kişi gözaltında’

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu tarafından yapılan açıklamada ise üç üyelerinin gözaltında olduğu toplam sayının çok daha yüksek olduğunun düşünüldüğü belirtildi.

Yaşanan gözaltılarla ilgili Yeşil Gazete’ye bilgi veren Hüseyin Arif ise tam sayıya ulaşamadıklarını ancak 16 ile 18 kişinin polis baskınıyla gözaltına alındığını düşündüklerini söyledi. Gözaltına alınanlar arasında farklı okullardan öğrencilerin de bulunduğunu söyleyen Arif, an itibariyle avukatlarla iletişime geçildiğini belirtti. Şu ana kadar tespit edilen gözaltıların listesi ise şu şekilde:

Neler yaşandı?

4 Ocak Pazartesi günü bir araya gelen öğrenciler, kurum dışından okula rektör atanmasını protesto etmişlerdi. Basın açıklaması okuyan grup, Kuzey Kampüs’e yürümüş ve burada bir forum gerçekleştirmişti.

Sonrasında sayısı bini bulan kitle Güney Kampüs’e ilerleyerek Rektörlük binasına yürümek istemiş, polis engeliyle karşılaşmıştı. Okula girişleri engellenen öğrenciler ile polis arasında kavga çıkmış, polis biber gazı ve TOMA ile müdahale etmişti.

Akşam saatlerinde ise öğrenciler alandan ayrılırken, meydana ilave polis takviyesinde bulunulmuştu.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.