Kültür-SanatManşet

Köprüde Buluşmalar’da ödüller çevrimiçi törenle sahiplerini buldu

0

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından İstanbul Film Festivali kapsamında sinemacıların proje ve filmlerini geliştirmelerini desteklemek için düzenlenen Köprüde Buluşmalar, Covid-19 salgını sebebiyle 14-17 Nisan tarihleri arasında çevrimiçi platformlarda gerçekleştirildi.

Bu yıl 15’incisi düzenlenen etkinlikte Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristler, uluslararası sinema profesyonelleriyle bir araya geldi. Ödüller ise çevrimiçi bir törenle sahiplerini buldu. 

Anadolu Efes’in katkılarıyla düzenlenen Köprüde Buluşmalar, Film Geliştirme Atölyesi, Komşular Platformu ve Work in Progress’e bu sene Türkiye, Ermenistan, İran, Gürcistan, Kazakistan, Yunanistan, Lübnan, Romanya ve Azerbaycan’dan 17 uzun metraj kurmaca ve 2 belgesel film projesi ile post-prodüksiyon aşamasında olan 7 uzun metraj kurmaca ve 1 belgesel film katıldı.

Birincilik İki Gözlüler projesinin oldu

Köprüde Buluşmalar Ödülü jürinin ortak kararıyla “yönetmenin vizyonu ve sinematik forma hakimliği ve bu çok katmanlı projeyi zorlayıcı hikaye akışına rağmen bir yap boz gibi birleştirebilme yeteneğinden dolayı” İki Gözlüler projesinin yönetmeni Ziya Demirel ve yapımcısı Annamaria Aslanoğlu’nun oldu.

Anadolu Efes Ödülü ise “içinde yaşadıkları toplumun onlara tanıdığı dar alanlarda var olmaya çalışan iki erkek kardeşin arasındaki çatışmaları aktardığı ve abartıdan uzak yönetmenliğiyle tüketici bir savaşın nabzını tutarak doğru imgeleri seçmesi sebebiyle” İki Şafak Arasında filminin yönetmeni Selman Nacar ile yapımcıları Burak Çevik ve Diloy Gülün’e verildi.

Çevrimiçi ödül töreni

15. senesinde ilk kez çevrimiçi olarak düzenlenen ödül duyurusu, Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstün’ün Köprüde Buluşmalar ekibine, destekçilerine, ödül sponsorlarına, jürisine ve katılan tüm konuklara teşekkür ettiği konuşması ile başladı. Ardından İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan ve Köprüde Buluşmalar ödül sponsorlarının video mesajları yayımlandı.

Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Ağırbaş konuşmasında şunları söyledi: “Ne mutludur ki bizler de sinema aşkıyla dolu genç yeteneklerle her yıl Köprüde Buluşmalar sayesinde tanışıyor ve onların kariyerlerine bir nebze olsun katkıda bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye’den ve dünyadan Köprüde Buluşmalar’a katılmak için başvuran adayların her birini şu durumda dahi vazgeçmedikleri üretkenliklerinden dolayı tebrik ederim. Work in Progress jürisinin yaptığı değerlendirmeyle ödül alan proje ve filmlerin sahiplerini ayrıca tebrik ederim. Umarım ki; bu destek sizlerin uzun olmasını temenni ettiğimiz sinema kariyerinizde anlamlı bir başlangıç noktası olur.”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.