ManşetEkoloji

Ordu İlkevüz’de çöp tesisine karşı çıktığı için tutuklanan Emine Elik tahliye oldu

0

Ordu İlküvez’de katı atık bertaraf tesislerinin çevreye verdiği zarara karşı üç ayı aşkın çadırlı nöbet tutan ve çöp dökülmesini engelleyen eylemcilerden Emine Elik tutuklu bulunduğu üç günün sonunda tahliye oldu.

Koronavirüs salgınının ardından eylemciler çadırda 3-5 kişiyle nöbet tutmaya devam ediyordu. 24 Mart Salı günü çadırın yıkılacağı duyumu üzerine İlkevüz Mahallesi halkı alana toplandı. Aralarından aynı zamanda arazinin de sahibi olan Emine Elik tutuklandı.

 

Gerekçe 300 metre yaklaşmama cezasını bozmak

Evrensel Ordu’da yer alan habere göre Emine Elik hakkında daha önce mahkeme tarafından tesisse 300 metreden fazla yaklaşmama cezası verilmişti. Tutuklanma gerekçesi de “mahkeme kararını ihlal” olarak gösterildi.

Karara göre Emine Elik, iş ve çalışma hürriyetini ihlal, hakaret ve daha önce verilen çöp tesisine 300 metre yaklaşmama cezasını 10 metre yaklaşarak ihlal ettiği suçlarından tutuklanmıştı. Çöp tesisinin bitişiği arazinin Emine Elik’e ait olmasına rağmen, Elik’in köyden olmadığı iddia edilmekte. Elik, verilen itiraz dilekcesi sonrasında 26 Mart günü tahliye oldu.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.