KentManşet

Lara sahili planlarına Belediye’den tepki: ‘Halkın menfaatini gözeteceğiz’ 

0
Lara sahili

Antalya‘da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı‘nın Lara sahili bandında yeni planlama çalışmalarına başladığı iddialarına karşı Muratpaşa Belediyesi, X üzerinden bir mesaj yayınladı. Belediye, yaklaşık 21 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi için hazırlanan planların, bölgenin doğal ve turistik yapısına zarar vereceğini savunuyor.

Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2019’da Lara sahil bandında bulunan ve Antalya’nın ünlü falezlerini de içeren 686 dekarlık alanın ‘Kesin Korunacak Hassas Alan’ ilan ettiği belirtildi. Ancak son planlama çalışmaları, bölgedeki doğal koruma alanlarını tehdit ediyor.

Belediye, bu yeni planların Antalya’nın doğal güzelliklerine ve kent içi turizmine zarar vereceğini öne sürüyor. Lara sahil bandı, Muratpaşa Belediyesi’nin ücretsiz erişim sağladığı mavi bayraklı plajları, sosyal destek programları ve rekreatif alanları ile dikkat çekiyor.

Antalya ormanları parsel parsel ihale ediliyor
Antalya’daki antik kentleri tehdit eden proje için kritik toplantı yapıldı
Yurttaşlar Antalya’da antik kentlerden geçirilmek istenen otoyola karşı yola çıkıyor

Muratpaşa Belediyesi, planlama çalışmalarının Ankara‘da masa başında hazırlanmasına karşı çıkıyor ve yerel halkın görüşlerinin dikkate alınmasını talep ediyor. Belediye yayınladığı mesajda, planların uygulanması halinde hukuki haklarını kullanmaktan çekinmeyeceğini açıkça belirtiyor.

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.