ManşetEkoloji

Ordu İlküvezlilerin katı atık tesisiyle mücadelesi sürüyor

0

Ordu İlküvez’de katı atık bertaraf tesislerinin çevreye verdiği zarara karşı üç ayı aşkın çadırlı nöbet tutan ve çöp dökülmesini engelleyen eylemciler bu kez de belediyenin çöp alanı için yaptığı imar değişikliğine itiraz etti.

İmar değişikliğinin hukuka ve usule uygun olmamasını gerekçe gösteren halk, itiraz dilekçelerini teslim etti. Evrensel’de yer alan habere göre grup adına basın açıklamasını İdris Atar okudu.  Atar, “Ürünümüz fındığın fiyatının yetmediği için dert yanarken Ordu’nun tüm çöpleriyle başımız belaya girdi. Bizi anlamak için empati yapılmasını istiyoruz. Kapınızın önünde çöp dağı ister misiniz? Sularınızın kirlenmesini, ormanlarımızın çöple dolmasını ister misiniz” diye sordu.

İmar değişikliği yasaya aykırı

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisinin çöp alanı için yaptığı imar değişikliğine itiraz haklarını kullanmak için belediye önüne geldiklerinin altını çizen Atar, “Askıya çıkartılan meclis kararı, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu İhtisas Komisyonları başlıklı 15. Maddesinde belirtilen ‘İhtisas komisyonlarının görev alanına giren işler bu komisyonlarda görüşüldükten sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karara bağlanır’ hükmü ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin İhtisas Komisyonlarının Oluşumu başlıklı Madde 21’deki ‘İmar ve bütçeye ilişkin konular hakkında meclis tarafından karar alınmadan önce ilgili komisyonlarda görüşülmesi zorunludur’ hükümlerine açıkça aykırılık teşkil eder biçimde imar komisyonuna havale edilmeden meclis tarafından karara bağlanmıştır” dedi.

Belediye önünde gerçekleştirilen basın açıklaması

‘İtiraz olmazsa yargıya gideceğiz’

Açıkça mevzuata aykırı biçimde kabul edildiğinden içeriğine değinmeye gerek duymaksızın askıda bulunan imar planı değişikliğine itiraz ettiklerini ifade eden atar sözlerini şöyle sonlandırdı:

18 Mart 2020 tarihine kadar askı süreci devam ediyor. Umarız Belediye Meclisi usulsüz kararından geri döner. Haklı itirazımız dikkate alınmadığında yargıya gideceğiz. Bizler çöp tesisini istemiyoruz. Bu konuda da toplayacağımız imzaları dilekçe hazırlayarak Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne vereceğiz. Haklı davamızda Ordu halkını yanımızda görmek istiyoruz.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.