Hafta SonuHaftasonuManşet

Artsruni’nin eserleri yeniden İstanbul’da

0

Türkiye’deki son sergisi, ‘Kedinin Rüyası’ ile büyük beğeni toplayan Artsun Apresyan’ın (Artsruni) ‘Bir Bütün’ başlıklı yeni sergisi, 27 Nisan’da İmoga Art Space’te açıldı. Küratörlüğünü Baykar Demir’in üstlendiği sergide, Artsruni’nin 14 yeni eserinin yanı sıra, daha önceki sergilerinde yer alan 10 resmin baskısı da bulunuyor.

Agos’a konuşan ressam, 2014’ten bu yana İstanbul’da kişisel ve karma sergiler açtığını, üçüncü kez İstanbul’da olmaktan mutlu olduğunu anlattı. Daha önce verdiği söyleşilerde her tablosunu ‘sevgilisi’ olarak gördüğünü söyleyen sanatçı, “Hangi resminizden daha zor ayrılacaksınız?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Eğer bir eser bitmişse, o artık bana ait değildir; ya atölyemde ya da herhangi birinin koleksiyonunda duracaktır. Bana ait olan, resim yapma süreci. Dolayısıyla, en zor olan, bitmemiş bir resimden ayrılmaktır.”

Serginin temasının kadın-erkek ilişkileri ve kadın ile erkeğin oluşturduğu bütünlük olduğunu belirten sanatçı, serginin adının da bu temaya dayandığını kaydetti.

14 eserin sergilendiği ‘Bir Bütün’, 18 Mayıs’a kadar, pazartesi hariç her gün 10.30-18.30 arası görülebilir.

 

 

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.