İklim KriziManşet

8 Eylül’de kendi yerelinizden “İklim İçin Ses Ver!”meye var mısınız?

0

İklim değişikliği dört bir koldan ölümcül etkilerini dünyanın hemen her tarafında göstermeye başladı. Yunanistan’ın Atina şehrini çok kısa sürede etkisi altına alan yangın, Endonezya’da seller, Kaliforniya’da durdurmanın halen mümkün olamadığı yangınlar, Avustralya’da hem de kış mevsiminde kıtayı avcuna alan kuraklık, Portekiz’deki orman yangınları, ormanda yangın nedir bilmeyen İsveç’in aylardır yaşadıkları vsr.

Türkiye içinde de durum pek farklı değil. Antalya’yı çamur deryasına boğan, Ordu’da köprüleri deviren, 500 bin insanı etkileyen seller ve daha geçen gün İstanbul Yeniköy’ü şaşırtan hortum. Dünya iklim değişikliğine uygun şekilde hareket etmediğinde başımıza geleceklerin çok ilkel bir fragmanı gibi şu anda yaşadıklarımız. İklim asıl etkisini gösterdiğinde ise elimizde pek alternatif  kalmayacak.

“İklim hareketinin sesi yerelden yükselir”

İşte tam da bu nedenle, “İklim İçin Ses Ver!” hareketi 8 Eylül Cumartesi günü dünyanın pekçok noktasında eş zamanlı gerçekleştirilecek “iklimi değil, sistemi değiştir” eylemlerine katılım için Türkiyeli aktivistlere çağrı yapıyor.

“İklim hareketinin sesi yerelden yükselir” diyen İklim İçin Ses Ver’in çağrı metni şu şekilde,

“8 Eylül tarihinde, dünyanın dört bir yanında kentlerde, mahallelerde, sesimizin çıktığı her yerde etkinlikler planlıyoruz.

Bu eylem gününün amacı, aşırı iklim olaylarıyla ülkemizi de esir alan ve küresel bir krize dönüşen iklim değişikliğine karşı yerel yönetimleri bir an önce harekete geçmeye çağırmak ve yerel yönetimleri fosil yakıtlara dayanmayan / fosilsiz bir gelecek inşa etme sözü vermesini talep etmek. Adil, yaşanabilir bir gezegen için değişimin tepeden inme bir şekilde gerçekleşmeyeceğini biliyoruz, bu yüzden 8 Eylül’de dünyanın dört bir yanında iklim için ses veriyoruz!”

Siz de kendi yerelinizde “İklim İçin Ses Ver!”meye biz de varız” diyorsanız bu bağlantı üzerinden katılım koşullarını öğrenebilir ve dünya çapındaki eylemler sırasında kendi bölgenizden de bu gezegen çapındaki eylem içinde yer alabilirsiniz.

#GüneşRüzgarBizeYeter

 

(Yeşil Gazete)

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.