ManşetYerel

‘Denetimler neden etkisiz diye düşünenlere’: Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı ‘rüşvetten’ gözaltında

0

Bursa’da düzenlenen ‘Rüşvet operasyonu’nda Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Kemal Karaduman, kurumda görevli bir mühendis ve eski çalışan polis tarafından yakalandı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görev yapan üst düzey bir görevlinin, bazı firmalara kesilen para cezalarının bedellerini düşürmek için rüşvet istediği ihbarını alan Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçti. Güvenlik güçleri, yaptıkları araştırmalar sonucu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden 5 yıl önce emekli olan ve bu işleri organize ettiği öne sürülen G.T. ile irtibat kurdu. G.T. ile 600 bin liralık cezayı 120 bin liraya indirmek için 50 bin lira karşılığında anlaşan güvenlik güçleri, parayı teslim etmek için bu kişiyle randevulaştı. Bir firma yetkilisinin gittiği buluşma yerinde yaşananlar gizli kamereyla kayda alan polis, söz konusu yere gelen G.T.adlı kadın 50 bin lirayı alırken suçüstü yakaladı.

Yapılan sorgulaması sonucu G.T’nin, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Kemal Karaduman ve kurumda mühendis olarak görev yapan T.Y. ile birlikte hareket ettiklerini tespit eden ekipler, bu kişileri de gözaltına aldı. Birçok firmadan bu şekilde rüşvet aldıkları iddia edilen zanlıların evlerinde de arama yapıldığı bildirildi. Gözaltındaki 3 kişinin sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Kayıhan Pala, Twitter hesabından Bursa’daki rüşvet operasyonunu paylaştı. Pala, rüşvet operasyonuna ilişkin, “Bursa’daki çevre denetimleri neden etkisiz diye düşünenlere…” yorumunu yaptı.

(Hürriyet, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.