Yerel

Gökçek’ten canlı yayında yıkım tehdidi

0
Televizyonda canlı yayımlanan bir programda konuşan Melih Gökçek, Dikmen Vadisi’ni hedef aldı. Gökçek, barınma hakkı mücadelesinin önderlerinden Tarık Çalışkan’ı hedef aldı ve halkın uzlaşmaya yanaşmadığını söyledi. Çalışkan ise Gökçek’in halkın önünde halka yalan söylediğini ifade ederek herkesi bugün saat 18.00’da kurulacak Çözüm Masası’na davet etti.

TV8’de bu sabah (15 Kasım) yayımlanan “Erkan Tan ile başkentten” programına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek konuk oldu. Programda, belediyenin kentsel dönüşüm projesi ile yerinden etmek istediği Dikmen Vadisi halkının barınma hakkı mücadelesi de konuşuldu.

Halkın “yerinde iskan” yani dönüşüm sonrasında yine Vadi’den ev sahibi olma talebini kabul etmeyeceklerini söyleyen Gökçek, barınma hakkı mücadelesinin önderlerinden Tarık Çalışkan’ı da hedef gösterdi. Yanında getirdiği dosyadan Çalışkan’ın resmini çıkarıp gösteren Gökçek, “Bu mücadele bir ev mücadelesi değil sınıfsal bir mücadeledir” sözlerinin de Çalışkan’ın halkı kandırdığının göstergesi olduğunu öne sürdü.

Temsilcileri ile kurban bayramı öncesinde uzlaşma çağrısı yapan ancak gerçekte bir yıkım planı hazırladığı açığa çıkan Gökçek, halkın uzlaşmaya yanaşmadığını öne sürerek yıkım ekiplerini bir hafta içinde Vadi’ye göndereceklerini açıkladı.

Çalışkan: “Gökçek yalan söylüyor”
Gökçek’in açıklamalarının ardından Sendika.Org’a konuşan Dikmen Vadisi Barınma Hakkı Bürosu temsilcisi Tarık Çalışkan, barınma hakkı mücadelesinden başka bir mücadelelerinin olmadığını, barınma hakkının kutsal bir insan hakkı olduğunu ifade etti.

Melih Gökçek’in yalanlarının bununla da sınırlı kalmadığını söyleyen Çalışkan, “Gökçek, Doğankent’teki 45 bin liralık TOKİ evlerine yerleşebilineceğini, enkaz bedelinin de düşürüleceğini söylüyor. Bize asla böyle öneri gelmedi. Halkın önünde halka yalan söylüyor” dedi.

Vadi halkı Çözüm Masası’nı kuruyor
Çalışkan, Dikmen Vadisi halkının bugün (15 Kasım) saat 18.00’da Güvenpark’ta Büyükşehir Belediyesi binasının önüne bir Çözüm Masası kuracağını da belirterek “Biz haklarımızı aldığımız bir çözümden yanayız” ifadelerini kullandı.

(Sendika.Org)

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.