Asya’da 224 yeni canlı türü keşfedildi

WWF’nin yayımladığı yeni bir raporla 224 yeni tür keşfedildiğini duyurdu. Yeni türler 2020 yılında keşfedilirken rapor yeni paylaşıldı. Yeni türler arasında popa langur, ikiz sümüklü böcek yılanı, Doi Phu Kha semenderi gibi hayvan türleri, 155 tane de bitki türü bulunuyor.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Güneydoğu Asya‘da keşfedilen 224 yeni canlı türünün listesini yayınladı.

Keşif edilen türler arasında Tayland‘da bulunan yeni bir kaya gekosu, ormansızlaşma tehdidi altında olan Vietnam ve Kamboçya‘da o koca kafalı bir kurbağa ile bir dut ağacı türü yer alıyor.

Listelenen türler 2020’de bulundu, ancak geçen yılki rapor ertelendi.

Listede gözlerinin etrafında beyaz yuvarlaklar olan bir maymun, kurbağalar, semenderler ve bir bambu türü de yer alıyor. Myanmar‘daki soyu tükenmiş Popa Dağı yanardağında bulunan yeni bir Popa langur türü olan maymun, tek yeni memeliydi.

Raporda, yakın zamanda toplanan kemiklerin Britanya Doğa Tarihi Müzesi’nden bir asırdan fazla bir süre önce toplanan örneklerle genetik eşleşmesine dayanılarak bulunduğu belirtildi. İki ana ayırt edici özelliği, gözlerinin etrafındaki geniş beyaz halkalar ve öne bakan bıyıkları oldu.

Bölgede henüz keşfedilmemiş çok sayıda canlı türü, keşfedilmeden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Reuters‘a konuşan WWF‘in bölgedeki vahşi yaşam ve vahşi yaşam suçları birimi başkanı K. Yognand “Bunlar milyonlarca yıllık evrimin sıra dışı ve güzel birer sonucu” dedi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İtalya’nın en büyük buzulu komada: Gözümüzün önünde yavaş yavaş ölüyor

'Dolomitlerin Kraliçesi' olarak bilinen Marmolada Buzulu, günde 7 ila 10 cm derinlik kaybediyor. Ölçümlere göre buzul 1888'den bu yana 1.200 metre geri çekildi.

[Her şey mevsiminde güzel] Eylül ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yeşil Düşünce Derneği, eylül ayında hala kışa turşular kurarak, konserveler ve soslar yaparak hazırlanabileceğinizi hatırlatıyor.

Antarktika’da kış deniz buzu iki yıl üst üste rekor seviyede azaldı

Deniz buzu kaybı, açığa çıkan karanlık sular atmosferden daha fazla ısı emdiği için okyanus ısınmasının hızlanmasında rol oynuyor.

Pasifik Adaları’ndan UCM’ye: Ekolojik soykırım suç olarak tanınsın

Vanuatu, Fiji ve Samoa, uluslararası ceza mahkemesinin çevre tahribatını soykırımla birlikte suç olarak sınıflandırmasını istiyor.

İzmir Körfezi’nde balık ölümlerine yol açan kirlilik için belediyeye 1,8 milyon tl ceza

İzmir Körfezi'nde kirlilik ve deşarj nedeniyle 20 Ağustos'tan bu yana görülen kitlesel balık ölümleri nedeniyle Çevre Bakanlığı, ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulundu.

EN ÇOK OKUNANLAR