Doğa MücadelesiManşet

Marmaris Milli Parkı’ndaki tartışmalı kapı davası yargıya taşındı

0
marmaris

Marmaris İçmeler’deki Aşıklar Tepesi‘nde bulunan bir kapı ile yerel halkın milli parka girişini engelleniyor. Marmaris Kent Konseyi ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan başvurular sonucu, kapının Marmaris Kaymakamlığı ve Milli Parklar Müdürlüğü‘ne ait olduğu ortaya çıktı. Ancak bölgede inşaat faaliyetleri yürüten Sinpaş şirketi, bu kapıyı kullanarak halkın parka girişini engelliyor.

2022’de kapıya zarar verilmesiyle ilgili olarak başlatılan soruşturma, şüpheli olarak Korcan Yılmaz‘ın yargılanmasına karar verilmesiyle sonuçlandı. Yılmaz’ın kapıyı kasten kırdığı iddiası, Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede yer alıyor. İddianamede belirtilen zararın 23 bin 10 TL olduğu ve bu zararın Sinpaş tarafından giderilmediği ifade ediliyor.

marmaris

Bu dava, Marmaris ve çevre illerdeki çevre koruma mücadelesinde önemli bir yer tutuyor. Yarın (19 Nisan’da) yapılacak olan duruşma, bu kapının hukuki statüsü ve halkın milli parklardan yararlanma hakkının korunup korunamayacağını belirleyecek. Davanın sonucu, aynı zamanda bölgedeki benzer çevre ve imar ihlallerine karşı hukuki mücadelede emsal teşkil edebilir.

Muğla İdare Mahkemesi Sinpaş davasını reddetti
Sinpaş-Kızılbük Oteli inşaatında ‘tuhaf işler’!
‘Bakanlık, Marmaris’te milli parka beton santrali yapan Sinpaş’ı neden koruyor?’

Marmaris Kent Konseyi yayınladığı açıklamada “Sinpaş’ın kentimizde yarattığı yıkıma karşı her alanda mücadele vermeye devam ediyoruz. Hatırlayacağınız gibi Sinpaş’ın tapulu parseli dışında ve Milli Parka ait alanda bulunan kapı nedeniyle defalarca firma personeli tarafından şiddete varan boyutlarda kamusal alan kullanımımız engellenmişti. Kapının kime ait olduğu yılan hikayesine dönmüş, sonunda ekte yer alan dilekçe cevabı ile kapının Marmaris Kaymakamlığı ve Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü’ne ait olduğunu öğrenebilmiştik. İddianameden de göreceğiniz şekilde tam Aziz Nesinlik bir durumla karşı karşıyayız. Kapının sahibi olmayan Sinpaş şikayeti, Cumhuriyet Savcısı tarafından bir iddianameye ve ceza davasına dönüştürüldü” ifadelerine yer verdi.

Marmaris Kent Konseyi ve çevre savunucuları, adaletin sağlanmasını ve halkın milli parklardan serbestçe yararlanma hakkının iadesini bekliyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.