İklim KriziManşet

İklim aktivistlerinden Londra sokaklarında ‘yavaş yürüyüş’ eylemi

0

Birleşik Krallık merkezli Just Stop Oil (Sade fosil yakıtı durdurun) aktivistleri, yılın son protesto eylemini Londra sokaklarında iki günlük “yavaş yürüyüş” yaparak gerçekleştirdi.

İklim değişikliği ve çevresel etkilere dikkat çekmek ve hükümetlerinin iklim krizi konusunda aktif tavır almasını isteyen aktivistlerin hedefinde yıl boyu sanat eserleri ve ünlü markalar vardı.

Yılın son protestosu eylemi ise emisyonları yılda yaklaşık 400 bin ton karbondioksit artıracak Cumbria kömür madenine karşı yaptıkları ‘yavaş yürüyüşle’ yapıldı. Just Stop Oil eylemcileri, -2 derecede Londra sokaklarında trafiği durma noktasına getirdi.

Sunak hükümetinin yeni kömür madeni girişimine uzmanlardan yanıt: İkiyüzlülük!

Eylemin ilk günündeki iki tutuklamaya karşın yürüyüşlerinin yasal olduğunu savunan grup, herkese eylemlerine katılma çağrısında bulundu.

‘Durduramayacaksınız’

Eylemcilerden 67 yaşındaki eski hemşire Sheila Shatford, “Geleceklerinin ahlaksızca yok edilmesini durdurmak için tüm cesur gençlerin yanında durma ihtiyacı’ hissettiğini söyledi:

Başbakan Rishi Sunak’a petrol ve gaz genişlemesine izin verdiği için tepki gösteren Statford, “Kimsenin istemediği veya ihtiyaç duymadığı yeni bir kömür madenine izin verdiğiniz için yazıklar olsun. Barışçıl insanları şeytanlaştırdığınız için utanın. Bizi yasaklayabilir, sövebilir, hapse atabilirsiniz ama bizi durduramayacaksınız. Değer verdiğimiz her şeyin yok edilmesinde suç ortağı olmayacağız.”

Fosil yakıt üretimini artırma kararı alan Birleşik Krallık hükümetine işgalli protesto
‣ Birleşik Krallık’ta iklim eylemi: Genç aktivistler kendilerini ünlü tablolara yapıştırdı
 İklim aktivistlerinin elleri bu kez ‘Son Akşam Yemeği’ tablosunda
‣ İklim aktivistlerinden Van Gogh’un tablosuna çorbalı protesto
 İklim aktivistleri Londra merkezindeki araba galerisini turuncuya boyadı
 Yemekli eylemlerde sıra Kral Charles’ta: Balmumu heykelinin yüzüne pasta yapıştırıldı
‣  Aktivistler, fosil yakıt lobicilerinin merkezi olan binaya boya püskürttü

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.