Doğa Mücadelesiİklim KriziManşet

İklim aktivistleri Londra merkezindeki araba galerisini turuncuya boyadı

0

Petrol ve doğal gaz kullanımına karşı mücadele yürüten İngiltere merkezli iklim aktivisti grup Just Stop Oil üyeleri dün Londra‘nın merkezindeki spor otomobil markası Aston Martin‘in mağazasının yer aldığı Park Lane‘de oturma eylemi düzenledi ve yolu trafiğe kapattı.

Aktivistler daha sonra markanın galerisine turuncu boya püskürttü ve İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman‘ın Kamu Düzeni Yasası ile  çevre protestolarını engelleme planlarına karşı açıklama yaptı:

“Bizi  susturmayı amaçlayan önlemlere karşı pes etmeyeceğiz. Biz şiddet içermeyen bir sivil hareketiz.”

Yeni yasa planına göre polis, bu tür protestoları önceden yasaklamak ve “temel” malların, hizmetlerin ve altyapının korumasını kolaylaştırmak için  yasal tedbirlere başvurabilecek.

Braverman, Just Stop Oil ve Extinction Rebellion gibi çevreci grupların protestolarına karşı koymak için bu hafta daha güçlü yasalar çıkaracağını söylemişti.

BBC’nin aktardığına göre Ekim ayının başından bu yana yeni petrol ve gaz ruhsatlarının durdurulması talebi ile protesto yaptıkları için 350’den fazla Just Stop Oil üyesi tutuklandı.

Just Stop Oil’den iki aktivist geçen hafta  Londra’daki Ulusal Galeri‘de Vincent van Gogh‘un ‘Ayçiçekleri’ tablolarından birinin üzerine domates çorbası fırlatmıştı.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.