Doğa Mücadelesiİklim KriziManşet

Aktivistler, fosil yakıt lobicilerinin merkezi olan binaya boya püskürttü

0

Son haftalarda sıklıkla boya ve yemek fırlatma protestoları yapan İngiltere merkezli iklim aktivisti Just Stop Oil üyeleri, Westminister’da bir dizi sağcı düşünce kuruluşuna ve fosil yakıt lobisine ev sahipliği yapan 55 Tufton Caddesi‘ne turuncu boya püskürttüler.

Önce yolda oturma eylemi yaparak ve kendilerini yola yapıştırarak trafiği kapatan eylemcilerden biri daha sonra Küresel Isınma Politikası Vakfı ve diğer fosil yakıt lobi gruplarına ev sahipliği yapan rezidansın girişine turuncu boya sıktı.

Boyayı sıkan eylemci, “Ben sadece Güney Londra’dan sıradan bir adamım. Bunu çocuklarım ve torunlarım için yapıyorum. Bugün petrol devleri ile savaşmak için buradayız. Kıtlık, salgın hastalık, savaş bu binadaki insanların umurunda değil” diye konuştu.

Söz konusu kuruluşların, geçen hafta istifa eden eski başbakan Liz Truss‘un politikalarını iklim eylemlerini engelleyecek şekilde şekillendirmede etkili olduğu düşünülüyor.

Grup, açıklamasında şunları kaydetti:

“Politika çiğnendi. Burada, Tufton Sokağı’nda, iktidar koridorlarını kolaçan eden karanlık lobiciler tarafından çiğnendi. Liz Truss’un zehirli petrol yanlısı politikaları, kariyerinin sonunu getirdi ve biz de bu politikaları terk etmezsek, bizim de sonumuzu getirecek…”

Just Stop Oil, sık sık benzer protestolarla iklim krizinin aciliyetine dikkat çekmeye çalışıyor.

Dün grup üyeleri Britanya Kralı III. Charles‘ın Londra Madame Tussauds Müzesi’ndeki balmumu heykelinin suratına çikolatalı pasta fırlattı. 

Daha önce 14 Ekim’de Londra’daki Ulusal Galeri‘de sergilenen Vincent van Gogh‘un Ayçiçekleri tablolarından birinin üzerine domates çorbası fırlatılmıştı.

17 Ekim’de aynı grup, iklim eylemlerini durdurmak üzere geçirilmek istenen yeni bir yasa tasarısını protesto etmek için spor araba markası Aston Martin‘in Londra merkezindeki showroomunun girişine turuncu boya püskürtmüştü.

Almanya merkezli iklim aktivisti grup Letzte Generation, Potsdam’da sergilenen Monet’nin Les Meules eserine patates püresi fırlatarak eylem yapmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.