Evrim tarihini yeniden yazdıracak keşif

İsrailli arkeologlar 400 bin yıl öncesine ait dişler buldu. Buluş insan evrimi tarihinin yeniden yazılabileceğini gündeme getirdi.

İsrailli arkeologlar insan tarihine ilişkin önemli bir ipucu bulduklarını duyurdu. Tel Aviv Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı modern insana ait olduğunu düşündükleri 400 bin yaşında dişler buldu. Kanıtlanması durumunda bu buluş insanın evrim tarihinin yeniden yazılacağı anlamına geliyor.

Tel Aviv Üniversitesi’nden araştırmacılar bir mağarada modern insana ait olduğunu düşündükleri 400 bin yıl öncesine ait dişler buldular. Modern insan ait ortaya çıkarılan en eski bulgular 200 bin yıl öncesine ait olduğu için buluş kritik önem taşıyor. İsrailli arkeolog Avi Gopher araştırmanın önemini şöyle açıklıyor:

“TEMEL YAPILARI YENİDEN DÜŞÜNMEMİZ GEREK”
“Mağaranın tarihi Homo Sappiens adlı insan türünün, dünyanın bu köşesinde bilinenden çok daha önce var olduğunu ortaya koyuyor. Bilinen en eski Homo Sappiens Doğu Afrika’da 200 bin yıl öncesine aitti. Bu, insan evrimi ve yayılışıyla ilgili temel yapıları yeniden düşünmemiz gerektiği anlamına geliyor.”

Ancak İsrailli araştırmacılar ihtiyatı elden bırakmkıyor ve buluşlarını kanıtlamak için üzerinde daha fazla çalışmaları gerektiğini belirtiyor. Bilimsel çevrelerde kabul edilen teoriye göre Homo Sappiens Afrika’da ortaya çıktı ve sonra dünyaya yayıldı. (Ajanslar)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Karadeniz giderek Marmara’ya benziyor: Kirli ve oksijensiz

ODTÜ Bilim-2 gemisiyle Karadeniz kıyılarındaki kirliliği inceleyen ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü araştırmacıları, Karadeniz'in kirlilik açısından giderek Marmara Denizi'ne benzediğini buldu.

İklim değişikliği dünyanın dönüş hızını yavaşlatıyor, günler giderek uzuyor

Küresel ısınmanın etkisiyle eriyen buzulların ekvator çevresinde birikmesiyle dünyanın dönüş hızı giderek azalıyor. Uzmanlar, günlerin uzunluğundaki değişimin hassas zaman ölçülerine dayanan internet ve GPS sistemlerini etkileyebileceği konusunda uyarıyor.

Yapay zeka yatırımları Google’ın net sıfır planlarını suya düşürebilir

Enerji ihtiyacı giderek artan veri merkezlerine bağımlı olan Google'ın...

Araştırma: Ozon tabakasına zarar veren gazlar beklenenden hızlı azalıyor

Atmosferdeki zararlı gazların beklenenden daha hızlı bir şekilde azaldığını ortaya koyan bilim insanları, ozon tabakasını korumaya yönelik uluslararası çabaların 'büyük bir küresel başarı' olduğunu söyledi.

Erasmus AI’den iklim değişikliği odaklı yapay zeka dil modeli: ClimateGPT

İklim değişikliği odaklı ilk yapay zeka modeli olan ClimateGPT, 200 milyondan fazla akademik çalışmayı barındırıyor ve kendisine sorulan soruları makaleleri kaynak göstererek yanıtlıyor. Ancak doğru yanıt yüzdesi halen 'veri yetersizliği' nedeniyle yüksek değil.

EN ÇOK OKUNANLAR